Uhyggelig sag har sat USA på den anden ende: Forældre lænkede og torturerede børn i årevis

David og Louise Turpin fra Californien i USA har netop modtaget en livstidsdom for at have tortureret 12 af deres 13 børn i årevis. Men hvad foregik der inde i det hus, som de amerikanske medier har navngivet »House of Horrors«?

Louise Turpin og David Turpin blev fredag idømt livstid for årelang mishandling af deres børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

Den 17-årige pige havde planlagt flugten i mere end to år. Hun fik fat i forældrenes mobiltelefon og sprang ud ad vinduet for at ringe til politiet. Hun fortalte politiet, at hun og hendes 11 søskende blev holdt fanget af deres forældre.

I huset fandt politiet flere børn lænket til deres senge. Værelserne var mørklagte, og der lugtede voldsomt af menneskelige efterladenskaber.

Børnene var stærkt underernærede og beskidte. Det kom bag på politibetjentene, at syv af børnene var myndige. De troede i første omgang, at den 17-årige pige var ti år gammel, da hun på grund af fejlernæring var tynd og lille. Den ældste, en 29-årig kvinde, vejede kun 37 kilo, da hun blev fundet.

Deres forældre, David og Louise Turpin, kunne ikke forklare politiet, hvorfor flere af deres børn var lænket. Børnenes mor virkede uforstående over for, hvorfor politiet besøgte deres hus. De havde aldrig før modtaget klager om børnemishandling.

Dette skete tilbage i januar 2018 i byen Perris i den amerikanske delstat Californien. Den gruopvækkende sag har vakt stor opsigt i USA.

Fredag fik ægteparret en livstidsdom for deres ugerninger. Men hvad foregik der inde i det hus, som flere amerikanske medier har navngivet »House of Horrors« – »Rædselshuset«?

Medierne har dækket den amerikanske sag massivt. Få dage efter anholdelsen af David og Louise Turpin, stod journalisterne klar ude foran deres hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sandy Huffaker.

Lænket til sengen i månedsvis

Familien boede i et fuldkommen almindeligt hus malet i en varm, brun farve med hvide lister på en rolig vej i provinsen. Haven holdt de pænt. David Turpin var en pensioneret ingeniør, og Louise Turpin hjemmeunderviste børnene, der var mellem to og 29 år.

Forældrene har fortalt, at deres hjemmeundervisning var meget streng, og at børnene blandt andet skulle lære lange passager fra Bibelen udenad. Børnene blev sat til at skrive dagbog, også selv om de var lænket. Politiet fandt hundredevis af dagbøger, da de undersøgte huset.

Børnene var lænket til deres senge i måneder ad gangen som straf for dårlig opførsel. Det gjaldt blandt andet, hvis børnene også vaskede sig på armene, når de vaskede hænder, fordi de dermed spildte vand.

Ofte måtte de ikke bruge toilettet og var tvunget til at besørge i sengen. De fik ét bad om året og ét måltid om dagen.

David og Louise Turpin pinte deres børn ved at stille en æble- eller græskartærte foran dem og forbyde dem at spise den.

Ifølge politiet var det kun det yngste barn på to år, der fik nok at spise. De resterende 12 børn var voldsomt underernærede i sådan en grad, at det havde svækket dem kognitivt.

Børnene havde ikke været hos en læge i mere end fire år, og ingen af dem havde nogensinde været til tandlægen. Da den 17-årige pige talte i telefon med politiet efter sin flugt, vidste hun ikke, hvad medicin var, da politet spurgte ind til medicin i hjemmet. Flere af børnene vidste heller ikke, hvad politiet var, da betjente ankom til stedet.

David Turpin erklærede sig fredag skyldig i 14 forhold. Han og Louise Terpin fik hver en livstidsdom med mulighed for prøveløsladelse efter 25 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Will Lester.

»Mine forældre tog hele mit liv fra mig«

David og Louise Turpin var overraskede og chokerede over at blive anklaget for børnemishandling. I første omgang nægtede de sig skyldige, men i februar 2019, lidt over et år efter sigtelsen, erkendte de deres skyld.

»Mine forældre tog hele mit liv fra mig. Men nu tager jeg mit liv tilbage,« sagde en af deres døtre i retten i fredags, da ægteparret fik dommen på livstid med mulighed for prøveløsladelse om 25 år.

»Jeg kan ikke beskrive, hvad jeg har været igennem i min opvækst. Nogle gange har jeg mareridt om de ting, der skete, blandt andet om mine søskende, der bliver lænket eller banket,« sagde en af parrets sønner i retten.

Begge de afhørte børn er nu under uddannelse og er optimistiske i forhold til fremtiden. Sønnen har lært at svømme og cykle i løbet af det sidste år. Men på trods af den store smerte, forældrene har forvoldt ham, bærer han ikke nag.

»Jeg elsker mine forældre, og jeg har tilgivet dem for mange af de ting, de gjorde mod os,« siger han.

David Turpin erklærede sig fredag skyldig i 14 forhold. Han og Louise Terpin fik hver en livstidsdom med mulighed for prøveløsladelse efter 25 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Will Lester.

»Ked af det, jeg har gjort«

Ægteparret undskyldte i retten for deres handlinger og håber på, at deres børn vil opnå succes med alle deres bestræbelser.

»Jeg er ked af alt det, jeg har gjort for at skade mine børn,« sagde Louise Turpin i retten og tilføjede, at hun tror på, at Gud har en speciel plan for hver enkelt af dem.

David Turpin brød grædende sammen, da han forsøgte at tale i retssalen. Hans advokat læste op, at David Turpin håber, at hans børn opnår succes. Han takker Gud for alle sine børn og er ked af, hvis han har gjort noget, som har forvoldt dem skade.

Før dommer Bernard Schwartz idømte ægteparret livstid i fængsel, sagde han:

»Det kan være, at de bliver videnskabsmænd og udvikler en kur for en eller anden sygdom, eller at de bliver læger og redder folks liv. Måske går de ind i militæret og forsvarer vores land. Men det vil ikke være på grund af jer, det vil være på trods af jer.«