Uhyggelig bølge af drab spreder frygt i amerikansk bydel

Politiet udlover dusør på en halv million kroner for informationer om en potentiel seriemorder i Florida.

Politiet har bedt folk i bydelen ved navn Seminole Heights om at være særligt på vagt og om ikke at gå ud på egen hånd om aftenen. Her ses en af beboerne i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: LES NEUHAUS

Fire drab, der alle er sket tæt på hinanden, har den seneste måneds tid skabt frygt i en bydel i Tampa i den amerikanske delstat Florida.

Senest blev en 60-årig mand tirsdag dræbt i bydelen.

Det har nu fået politiet til at udlove en dusør på 91.000 dollar - svarende til knap en halv million kroner - for oplysninger, der fører til en anholdelse.

»Lad os håbe, at det her motiverer nogle til at stå frem og fortælle os, hvem der gør det her,« siger politichef Brian Dugan.

»Det betyder ikke noget, om mordene hænger sammen. Men det er jeg overbevist om, at de gør,« tilføjer han.

Bølgen af drab begyndte 9. oktober, hvor 22-årige Benjamin Mitchell blev skudt og dræbt. To dage senere blev Monica Hoffa på 30 år dræbt.

Det tredje drab skete 19. oktober, hvor Anthony Naiboa på 20 år blev skudt, inden 60-årige Ronald Felton altså blev skudt og dræbt tirsdag.

Alle mord er sket inden for kort afstand af hinanden.

Politiet har bedt folk i bydelen ved navn Seminole Heights om at være særligt på vagt og om ikke at gå ud på egen hånd om aftenen. Og 56-årige Michael Haynes siger, at drabene spreder frygt i den ellers fredelige bydel.

»Alle er meget nervøse, men vi prøver at fortsætte vores normale liv så godt som muligt. Vi gider ikke at leve i skyggen,« siger Michael Haynes.

Han er blandt andet stoppet med at gå lange ture med sin hund. Han holder sig nu i området, der overvåges heftigt af politiet, skriver CNN.

Selv om politiet altså mistænker samme gerningsmand for at stå bag alle mord, så har det endnu ikke benyttet ordet »seriemorder«.

Ifølge FBI er der tale om en seriemorder, når »den samme person slår to eller flere personer ihjel ved uafhængige episoder«, skriver CNN.

/ritzau/AFP