Uerfaren trio sendt på fem måneder lang mission i rummet

To astronauter og en kosmonaut skal gennemføre 250 eksperimenter om bord på Den Internationale Rumstation.

Teknikere og forskere følger fra German Aerospace Center i Wessling opsendelsen af et rumfartøj med to astronauter og en kosmonaut, der skal på en fem måneder lang mission på Den Internationale Rumstation. / AFP PHOTO / dpa / Matthias Balk / Germany Matthias Balk/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et relativt uerfarent mandskab på to astronauter og en kosmonaut blev onsdag sendt ud i rummet fra rumfartscentret Baikonur i Kasakhstan.

Målet for tyskeren Alexander Gerst fra Det Europæiske Rumfartsagentur (ESA), Serena Aunon-Chancellor fra den amerikanske rumfartsadministration Nasa og russeren Sergej Prokofjev er Den Internationale Rumstation (ISS), hvortil de ventes at ankomme fredag.

Under den fem måneder lange mission skal de tre gennemføre 250 eksperimenter - biologiske, teknologiske og fysiske.

Tilsammen har trioen været på blot en enkelt mission tidligere. Det var 42-årige Alexander Gerst, hvis første mission om bord på ISS fandt sted i 2014.

43-årige Sergej Prokofjev har ikke tidligere været i rummet, mens Serena Aunon-Chancellor, 42, først i begyndelsen af året blev udpeget til at deltage.

Hun er med på bekostning af Jeanette Epps, der ellers ville være blevet den første sorte amerikaner på en længere mission på Den Internationale Rumstation.

Nasa har ikke begrundet udskiftningen.

Den Internationale Rumstation har siden 1998 været i kredsløb om Jorden. Den bevæger sig med en fart på knap 28.000 kilometer i timen.

/ritzau/AFP