Uenig med Trump: Det Hvide Hus' pressetalsmand siger sit job op

Valget af ny kommunikationsdirektør får pressetalsmand Sean Spicer til at forlade sit job i Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus' pressetalsmand siger sit job op.C. / AFP PHOTO / Olivier Douliery Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER DOULIERY

Sean Spicer har fredag morgen amerikansk tid sagt sit job op som Det Hvide Hus' pressetalsmand. Det skriver flere amerikanske medier, blandt andre The New York Times.

Spicer er uenig i den amerikanske præsident Donald Trumps udvælgelse af den 52-årige finansmand Anthony Scaramucci som ny kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus.

Trump tilbød fredag klokken 10.00 lokal tid jobbet til Scaramucci. Trump bad samtidig 45-årige Spicer om at blive.

Men ifølge The New York Times sagde Spicer til Trump, at han mente, at valget af Scaramucci var en stor fejltagelse - og sagde sit job op.

Den stilling, som Trump tilbød Spicer, ville have været underordnet Scaramucci ifølge to embedsmænd, som avisen har talt med.

På Twitter skriver Spicer, at det har været en ære at arbejde med Trump.

»Det har været en ære og et privilegium at tjene @POTUS @realDonaldTrump (Trumps officielle Twitterkonto og hans egen, red.) og dette fantastiske land. Jeg vil fortsætte mit arbejde igennem august,« skriver han.

Scaramucci kommer til at erstatte Mike Dubke, der sagde op i maj. Siden Dubkes afgang har Sean Spicer ifølge britiske BBC passet begge job.

Spicer har på sine daglige pressebriefinger i Det Hvide Hus været kendt for sin konfrontatoriske stil over for journalisterne.

Men der har også flere gange været presserapporter om, at Trump var utilfreds med ham.

De seneste uger har Spicer selv trukket sig tilbage fra kameraerne. Hans næstkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, har stået for de daglige briefinger, som oftest har været holdt uden tv-kameraer.

Spicers opsigelse kommer, mens der er undersøgelser i gang om, hvorvidt Rusland har været indblandet i præsidentvalget sidste år, og hvorvidt Trumps kampagnestab arbejdede sammen med russerne.

45-årige Spicer har været pressetalsmand for Det Hvide Hus, siden Trump blev taget i ed som præsident 20. januar i år.

Han blev hentet ind af Det Hvide Hus' stabschef, Reince Priebus. Det skete på trods af, at Trump til at begynde med var skeptisk og satte spørgsmålstegn ved Spicers loyalitet.

Tv-stationen CNN beskriver den nye kommunikationsdirektør, Scaramucci, som »den ultimative Trump-loyalist«.

/ritzau/