Udkast til klimaaftale lægger låg på temperaturstigning

»Nu er det sandhedens øjeblik på klimatopmødet i Paris,« siger mødets formand, Laurent Fabius.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius (nummer 2 fra højre), som også leder COP21 i Paris, holdt en hånd på hjertet efter at have kaldt lørdagens afsluttende forhandlinger for »sandhedens øjeblik«. Her flankeret af den franske præsident, Francois Hollande (nummer 2 fra venstre), økologiminister Segolene Royal og FNs generalsekretær, Ban Ki-moon. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris: Det udkast til en ny klimaaftale, som Frankrig lørdag har fremlagt på topmødet i Paris, vil opfylde målet om at begrænse klodens temperaturstigning til pænt under to grader.

Samtidig vil den klimaaftale, som de franske topmødeværter håber at indgå med 195 lande senere lørdag, stræbe efter at begrænse stigningen til 1,5 grader, siger topmødets formand, den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

- Nu er det sandhedens øjeblik, siger Laurent Fabius.

Han siger, at den kompromistekst, som Frankrig har udarbejdet efter maratonforhandlinger i Paris, er den bedst opnåelige klimaaftale for kloden.

- Vi er tæt på den endelige aftale, siger han lørdag, hvor han er gået på podiet i plenarsalen sammen med Frankrigs præsident, Francois Hollande, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, under klapsalver fra forhandlere fra hele verden.

Med en stemme, der næsten dirrede af bevægelse, siger han, at "verden holder vejret og regner med os".

- Vores historiske ansvar er enormt, siger Laurent Fabius og advarer om, at det vil blive utrolig svært at genopbygge tilliden i forhandlingerne, hvis en ny klimaaftale glipper så tæt på målstregen.

Det franske bud på en ny global klimaaftale er lørdag fremlagt for forhandlere fra 195 lande i hele verden. Målet er at indgå en global klimaaftale senere lørdag.

/ritzau/