Udenrigsministeriet: Høj terrorrisiko i Tunesien

Risikoen for terror er høj ved vestlige mål og turistattraktioner i Tunesien, påpeger Udenrigsministeriet, der dog ikke fraråder rejser til det terrorplagede land.

Tunesiske soldater i Sousse, hvor en bevæbnet mand åbnede ild mod turister. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere, der planlægger at rejse til Tunesien i nærmeste fremtid, opfordres nu til at være opmærksomme på den terrorrisiko, der er forbundet med at besøge det terrorplagede land.

Fredag blev hoteller i turistområdet Sousse udsat for et blodigt angreb, da bevæbnede gerningsmænd åbnede ild mod turister og personale på stranden i det populære rejsemål. 28 personer meldes dræbt, heriblandt en del tyske og britiske turister.

Angrebet kommer få måneder efter, at Bardo-museet i Tunis blev udsat for et tilsvarende voldsomt angreb, hvor 23 personer blevet dræbt.

Af samme grund opfordrer Udenrigsministeriet nu danskere, der skal besøge Tunesien, til at være særlig forsigtige.

»Der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål i Tunesien samt ved turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet. Der er også risiko for bortførelse af vesterlændinge. Rejsende bør udvise forsigtighed,« står der i Udenrigsministeriet rejsevejledning, der er blevet opdateret efter angrebet fredag.

Man fraråder dog ikke generelt rejser til det nordafrikanske land, med undtagelse af områder, der grænser op til Libyen og Algeriet.

Et rejsebureau, charterselskabet Detur, har dog allerede taget konsekvensen og valgt at aflyse alle ture til Tunesien.

»Vi synes, at situationen er for usikker dernede efter angrebet nu, men også det i marts (angrebet mod Bardo-museet, red.) Vi synes, det er for nervøs en situation,« siger marketingschef Claus Gregersen til Politiken.

Det anslås, at i omegnen af 200 danskere befinder sig i det turistområde, der fredag blevet udsat for angrebet. Fredag eftermiddag er der foreløbig ingen indikationer på, at der skulle være danskere blandt de sårede eller dræbte, oplyser Udenrigsministeriet Borgerservice.