Udenlandske aviser om attentatet mod Benazir Bhutto

Dagen efter drabet på Benazir Bhutto skriver de internationale medier om hende:

The New York Times:

- Benazir Bhutto var ikke en fejlfri leder, men hun var utvivlsomt modig. Hendes hjemkomst til Pakistan rejste håb om, at landet kunne ledes ind på vejen mod demokrati og stabilitet, og attentatet mod hende i går er en forfærdelig påmindelse om, hvor langt Pakistan er fra begge dele, og hvor tæt landet er på afgrunden.

The Boston Globe:

- Demokratiet er blevet udsat for et attentat. Drabet på Benazir Bhutto i går er en tragedie for hendes familie, et altødelæggende slag for hendes parti 'the Pakistan People's Party' og den seneste advarsel om, at det atombevæbnede Pakistan er under angreb af voldelige antidemokratiske kræfter.

Washington Post:

- Drabet på Benazir Bhutto kræver en hurtig reaktion for at stabilisere landet. Det er ikke kendt, hvem der i går dræbte Benazir Bhutto, men al-Qaeda og dets islamistiske ekstremister har haft den største interesse i at få fjernet hendes indflydelse. Benazir Bhutto var den mest magtfulde fortaler for demokrati i Pakistan, og hun havde modet til at konfrontere både islamistiske militanter og den autokratiske regering ledet af præsident Pervez Musharraf. Benazir Bhuttos hjemkomst til Pakistan og hendes kandidatur til parlamentsvalget i januar gav nyt liv til forhåbningerne om et demokratisk Pakistan.

The Guardian:

- Drabet på Benazir Bhutto i går var en forfærdelig hændelse, men samtidig var det forudsigeligt. Hun var en modig og karismatisk demokrat, og hendes død varsler farlige tider, ikke kun for Pakistan, men for hele verden. Hvis der var nogen, der kunne forene Pakistan efter årtier med en militært ledet regering, så var det hende. Ingen andre ledere kan gå ind og fylde hendes plads. Håbet om, at det politiske kaos i landet ville ende efter valget i januar er med ét efter Bhuttos død blevet slukket.

Times online

- Kan demokratiet overleve, og hvem vil tage Bhuttos plads? Attentatet mod Benazir Bhutto betyder ikke, at håbet om demokrati i Pakistan er dødt – forudsat at valget bliver afholdt snart. Det er meget sandsynligt, at præsident Pervez Musharraf nu vil udskyde valget og genindføre undtagelsestilstand i landet med den begrundelse, at der ellers vil udbryde kaotiske og voldelige tilstande. Bhuttos parti 'the Pakistan People’s' party vil højst sandsynligt have at parlamentsvalget stadig skal afholdes. Partiet, forudsat at det kan finde en ny, stærk leder, kan håbe på, at Bhuttos ”martyrdød” kan hjælpe demokratiet på rette vej. Det er også sandsynligt, at Storbritannien og USA vil argumentere for, at afholdelsen af valget i januar er den bedste måde at få stabilitet i landet.