Tyve stjal penge fra præsidentens konto

Den franske præsident Nicolas Sarkozy er blevet offer for kriminelle, som har overført penge fra hans konto.

Hvor stort et beløb de listige tyve er kommet af sted med at hæve fra præsident Sarkozys konto vides ikke. I lørdags var han på besøg hos præsident Bush i Camp David i Maryland, USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP/Scanpix

Ikke engang den franske præsident kan være i sikkerhed for snu tyve. Ifølge Le Journal du Dimanche har kriminelle således tiltusket sig adgang til Nicolas Sarkozys bankkonto - sandsynligvis ved at have afluret hans kortoplysninger - og hævet flere 'mindre beløb', som kilder tæt på efterforskningen kalder det. Beløbene er hævet ad flere omgange - sandsynligvis ved indkøb over internettet.

Kilder i Elyséepalæet bekræfter over for Journal du Dimanche, at præsidenten meldte tyveriet til myndighederne i september. Præcis hvordan de kriminelle er kommet i besiddelse af præsidentens kortoplysninger er endnu uvidst, lige som de skyldige er endnu ikke fundet.

De kriminelles muligheder for at svindle med andres kreditkort er mange, og metoderne er lige så mange, som de er udspekulerede.

Det eneste, en tyv behøver for at få adgang til at 'købe ind' via en konto, som ikke tilhører tyven selv, er kortnummeret, sikkerhedskoden bag på kortet (de tre tal, der står bag på kortet), kortindehaverens navn og efternavn plus udløbsdatoen.

Ifølge en fransk ekspert vælger mange kriminelle netop at købe ind for små beløb - det vil sige under 200 euro - ad gangen over længere tid, da det reducerer risikoen for at blive opdaget lige med det samme.

I Frankrig er mængden af svindel med kreditkort steget med hele ni procent inden for de sidste 12 måneder, skriver Journal du Dimanche.