Tysklands største avis viderebragte løgn om arabiske mænds sex-overgreb i Frankfurt

Tysklands største avis BILD har ukritisk viderebragt løgn om sexovergreb begået af arabiske mænd. Nu har statsanklageren åbnet sag mod en restaurantejer, der stod frem med anklagerne

Seksuelle krænkelser i nytårsnatten i Køln satte Tyskland på den anden ende. En tysk restaurantejer står nu anklaget for at opfinde historie om sex-krænkende arabere i Frankfurt. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING KAISER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Rapporter om horder af arabiske flygtninge, der nytårsaften udsatte kvinder for sexovergreb i det centrale Frankfurt, har vist sig at være frit opfundet.

En grim streg i regningen for Tysklands største avis BILD, der ukritisk viderebragte historien »Sex-bande hærgede i Freßgaß« til millioner af tysksprogede læsere.

Nu har statsanklageren i Frankfurt åbnet sag mod restaurantejeren Jan Mai, der står bag den opfundne historie om en en bande hærgende arabere, der nytårsaften skabte frygt og panik i .

Historien nåede de tyske medier, da Jan Mai d. 6. Februar over for BILD hævdede, at adskillige kvinder nytårsaften blev udsat for seksuelle krænkelser i gaden Freßgass i Frankfurt, hvor han selv driver restauranten First In. Bag overgrebene stod en stor gruppe af arabere, der angiveligt også udløste flere voldelige episoder og begik tyverier i og omkring Mais beværtning.

På baggrund af Jan Mais udtalelser skrev BILD, at godt 900 berusede flygtninge ved årsskiftet var rejst til Frankfurt fra andre steder i delstaten Hessen. Andre barejere i området omkring Freßgass i Frankfurt har imidlertid ikke kunnet genkende Jan Mais udlægning af nytårsnattens hændelsesforløb.

Tirsdag slog en talsmand for politiet fast, at Mais påstand om adskillige seksuelle krænkelser foretaget af arabiske mænd »er indholdsløse og savner ethvert grundlag.« I stedet formoder politiet efter afhøring af vidner, at der nytårsaften fandt håndgemæng sted mellem uidentificerede gæster på Mais beværtning.

Inden da havde restaurantejeren, der ifølge tysk presse har gjort sig bemærket som skarp kritiker af Angela Merkels flygtningepolitik på de sociale medier, fremskaffet vidner, der understøttede hans påstand om overfaldet nytårsaften.

»De rørte mig under kjolen, mellem benene og på mine bryster«, udtalte en 27-årig anonym kvinde ved den lejlighed til BILD, der nu har slettet artiklen fra avisens hjemmeside.

I mellemtiden har politiets efterforskere konstateret, at det pågældende vidne slet ikke opholdt sig i Tyskland under det angivelige sex-overgreb.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland.