Tysklands smittesituation bliver stadigt forværret

Søndag er der registreret 17.855 nye smittetilfælde og 104 dødsfald med covid-19 inden for det seneste døgn.

Politipatrulje i Dresden søndag, hvor der ikke var mange på gaden. Tyskland er fortsat i en meget, meget alvorlig situation med coronasmitte. siger landets sundhedsmyndigheder. Søndag er der registreret 17.855 nye smittetilfælde. Sebastian Kahnert/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskland er fortsat i en »meget, meget alvorlig situation med coronasmitte«. Det siger Robert Koch Instituttet (RKI), der hører under det tyske sundhedsministerium og er en pendant til Statens Seruminstitut.

Søndag er der registreret 17.855 nye smittetilfælde og 104 dødsfald med covid-19 inden for det seneste døgn.

Det er en kraftig forøgelse sammenlignet med søndag for en uge siden. Da blev der registreret 12.196 nye smittetilfælde og 68 dødsfald.

Antallet af smittetilfælde per 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv dage ligger på 129,2 mod 127 for en uge siden, siger instituttet, som ligger i Berlin.

Ifølge data fra 70 tyske sygehuse bliver der indlagt stadigt flere unge med covid-19, og intensivafdelingerne fyldes hurtigt op.

Tyskland har givet over 15 procent af landets befolkning den første dosis vaccine mod covid-19, siger RKI.

Data fra lørdag viser, at omkring 12,7 millioner har fået den første dosis, mens omkring 4,9 millioner også har fået anden dosis.

Flere studier viser, at en enkelt dosis giver nogen grad af beskyttelse mod smitte og alvorlig sygdom.

Tyskland kæmper mod en tredje bølge af smitte med navnligt den britiske variant af virusset.

Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, har sagt, at den tyske regering planlægger drøftelser med Rusland om køb af den russiske coronavaccine Sputnik V, hvis den bliver godkendt af EU's lægemiddelagtenur, EMA.

Delstaten Bayern har allerede indgået aftale om køb af Sputnik V, hvis den bliver godkendt. Ifølge delstatsminister Markus Söder er Bayern sikret 2,5 millioner ekstra doser gennem den betingede aftale.

/ritzau/dpa