Tyskland vil stramme asyllovene

Mens den tyske regering som følge af overgrebene i Køln vil stramme kursen over for kriminelle asylansøgere, fører Pegida-demonstration i domkirkebyen til voldsomme optøjer

Utilfredsheden over begivenhederne i Køln vokser i de mere radikale dele af tysk politik. Lørdag kom det til optøjer under en demonstration med den islamkritiske bevægelse Pegida i det centrale Køln. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERTO PFEIL

Allerede inden de grove seksuelle krænkelser nytårsnat i Køln fandt sted, var der i flere dele af den tyske befolkning stor utilfredshed med kansler Angela Merkels flygtningepolitik.

Nu har hændelserne i Køln så fået den tyske regering til at bebude stramninger af retten til asyl for kriminelle asylansøgere. Ved en CDU-kongres i Mainz har Angela Merkel foreslået en stramning, som giver myndighederne mulighed for at afvise asyl til kriminelle asylansøgere.

»Når der begås forbrydelser, og folk sætter sig selv uden for loven, må der være konsekvenser«, sagde Merkel ifølge tyske medier.

Forslaget skal dog først afstemmes med den socialdemokratiske regeringspartner.

I mellemtiden vokser utilfredsheden over begivenhederne i Køln i de mere radikale dele af tysk politik. Lørdag kom det til voldsomme optøjer under en demonstration med den islamkritiske bevægelse Pegida i det centrale Køln.

Tysk politi måtte bruge vandkanoner for at at opløse demonstrationen.

Tyske medier beretter, at både journalister og politi blev mødt med fyrværkeri og flaskekast af vrede demonstranter. Også autonome moddemonstranter var tilstede i Køln.