Tyskland lammet af togkaos efter orkan

Berlins nye hovedbanegård var fredag afspærret, efter at del af stålkonstruktion styrtede ned i orkan, som var så voldsom, at al tysk togtrafik blev indstillet.

Tusinder af togpassagerer over hele Tyskland måtte fredag væbne sig med tålmodighed, da togtrafikken kun ganske langsomt kom i omdrejninger igen efter det seneste døgns orkanagtige uvejr, som kostede 10 tyskere livet.

Vindstød på op imod 200 kilometer i timen fik torsdag aften Deutsche Bahn til for første gang nogensinde at indstille al togtrafik, så titusinder blev nødt til at overnatte på banegårde, herberger og i selve togene.

Deutsche Bahn kunne fredag endnu ikke overskue omfanget af orkanskaderne, som dog i Berlin kostede togkoncernen voldsomme ridser i omdømmet.

Knap otte måneder efter at Berlins nye og mere end fem milliarder kroner dyre hovedbanegård blev indviet, var den fredag middag fortsat afspærret, efter at en to ton tung støtte fra det gigantiske glastags stålkonstruktion torsdag aften blev revet løs af blæsten og styrtede 40 meter ned på en trappe.

/ritzau/