Tyskland »har smadret det salafistiske netværk«

Tysk politi har ransaget 54 ejendomme i delstaten Hessen. Fire personer er anholdt. De er mistænkt for at have forbindelse til Islamisk Stat.

Tysk politi har tidligt onsdag ranaget 54 ejendomme i Hessen og anholdt fire personer, der er mistænkt for at have forbindelse til Islamisk Stat. Ifølge Hessens indenrigsminister, Peter Beuth, deltog 1.100 betjente i antiterroraktionen. Ministeren oplyser, at aktionen »har smadret det salafistiske netværk«. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENDRIK SCHMIDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 54 ejendomme blev tidligt onsdag morgen ransaget som led i en omfattende anti-terroraktion i den tyske delstat Hessen. Det oplyser Zeit Online.

Politiets aktion omfattede moskeer og lejligheder. Ifølge Zeit Online var aktionen rettet mod 16 personer i alderen 16 til 46 år. En 36-årig tuneser blev anholdt.

»Han er mistænkt for at have forbindelse til en udenlandsk terrororganisation og for at planlægge en alvorlig handling,« skriver Zeit Online.

1.100 betjente i aktion

Det tyske politis aktion i Hessen blev indledt få timer efter, at tre personer tirsdag aften blev anholdt i Berlin under mistanke for at have sluttet sig til terrororganisationen Islamisk Stat. Det tyske politi afholder onsdag en pressekonference om den omfattende aktion.

Ifølge den hessiske indenrigsminister, Peter Beuth, der udtaler sig til Zeit Online, deltog 1.100 betjente i antiterroraktionen. Peter Beuth oplyser, at aktionen »har smadret det salafistiske netværk«.

De tre personer, der blev anholdt i Berlin tirsdag aften er mistænkt for at tilhøre terrororganisationen Islamisk Stat. Ifølge den tyske avis Bild er der dog ingen oplysninger om, at personerne skulle have haft konkrete planer om at gennemføre et terrorangreb i Tyskland.

Politiet i Berlin slog til tirsdag aften på baggrund af oplysninger om, at de tre mistænkte ville forlade Tyskland kortvarigt for at rejse til Irak eller Syrien. Her skulle de ifølge politiets efterforskere modtage træning i at gennemføre et væbnet angreb.

Mindst to af de anholdte har ifølge Bild bopæl i Berlin. Desuden skulle en af de tre anholdte være tyrkisk statsborger. En talsmand for politiet i Berlin oplyser til nyhedsbureauet AFP, at de tre anholdte er 21, 31 og 45 år. De blev alle anholdt på gaden.

Moské ransaget

I forbindelse med aktionen ransagede svært bevæbnet politi den salafistiske moské Fussilet 33, hvor de mistænkte ifølge Bilds oplysninger var hyppige gæster.

Moskeen kom i mediernes søgelys før jul, da den tunesiske Anis Amri pløjede en lastbil ind i en menneskemængde på et julemarked i centrum af Berlin. Et angreb som Islamisk Stat efterfølgende tog ansvaret for.

Anis Amri flygtede efter angrebet og blev dræbt af italiensk politi. I tiden inden angrebet var han en flittig gæst i netop Fussilet 33-moskeen. Ifølge den tyske radio- og TV-station RBB, blev Anis Amri filmet af overvågningskameraer uden for moskeen få timer efter angrebet på julemarkedet.