Tyskland anbefaler ekstra vaccinestik til alle over 18 år

Alle voksne i Tyskland anbefales et ekstra vaccinestik med en mRNA-vaccine et halvt år efter seneste stik.

 
Efter stigende smittetal i Tyskland, siger landets sundhedsminister nu, at alle tyskere i fremtiden bør få en ekstra boostervaccine. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tysklands vaccinekommission, der er kendt under navnet Stiko, anbefaler alle landets borgere over 18 år at få et ekstra vaccinestik.

Det siger kommissionen torsdag.

Stiko anbefaler, at alle ekstra stik gives med en mRNA-vaccine. Vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna er begge mRNA-vacciner.

Det ekstra stik skal gives seks måneder efter seneste stik. I nogle tilfælde kan det dog være relevant allerede efter fem måneder, lyder det.

Anbefalingen kommer, efter at Tyskland har oplevet en stor stigning i antallet af coronasmittede de seneste uger. Torsdag registrerede landet sit hidtil højeste antal smittede på et døgn med 65.371 positive test.

Det er første gang, at Tyskland registrerer over 60.000 smittede på et døgn.

Stikos har sendt sin anbefaling ud til alle 16 tyske delstater.

Anbefalingen er et udkast og kan stadig nå at blive ændret, hvis der er indvendinger fra nogle af delstaterne. Det er delstaterne, der i vid udstrækning er ansvarlige for sundhedspolitikken i Tyskland.

Efter godkendelse fra delstaterne vil Stiko komme med en endelig anbefaling.

De tyske ministerpræsidenter og forbundskansler Angela Merkel diskuterer torsdag desuden nye coronarestriktioner for at dæmme op for smitten.

Det overvejes angiveligt blandt andet at indføre krav blandt ikkevaccinerede om negativt testsvar, hvis man vil bruge offentlig transport.

/ritzau/Reuters