Tyske socialdemokrater afviser regering uden homoægteskaber

Ægteskaber mellem homoseksuelle skal være regeringens politik efter tysk valg i september, siger minister.

»Desværre har vores nuværende koalitionspartner brug for lidt mere tid,« siger justitsminister og SPD'er Heiko Maas om CDU's manglende vilje til at acceptere homoægteskaber i Tyskland. Reuters/Fabrizio Bensch/akriv Fold sammen
Læs mere

Et tysk regeringsgrundlag efter valget til Forbundsdagen i september skal omfatte alles lige ret til ægteskab.

Ellers vil socialdemokraterne i SPD ikke gå med i en eventuel koalition, siger justitsminister Heiko Maas før en partikongres søndag i Dortmund.

»Det er et spørgsmål om retfærdighed,« siger SPD-politikeren Maas.

Homoægteskaber er et af de store politiske emner før valget 24. september. I parlamentet diskuteres tre forskellige bud på en lov på området.

Forbundskansler Angela Merkels kristendemokrater CDU og deres bayerske søsterparti, CSU, har konsekvent afvist, at ægteskaber mellem homoseksuelle skal være tysk lov.

CDU, CSU og SPD samarbejder i den nuværende tyske regering.

Oppositionspartiet De Grønne har tidligere givet SPD skylden for, at ligeret til ægteskab er blevet blokeret i Forbundsdagen. Det er sket 30 gange, rapporterer det tyske nyhedsbureau dpa.

Justitsministeren siger, at det blot er et spørgsmål om tid, før homoseksuelle har samme rettigheder som andre i Tyskland.

»Desværre har vores nuværende koalitionspartner brug for lidt mere tid,« siger Heiko Maas.

Merkel går efter genvalg. Lykkes det kansleren at vinde magten igen, nærmer hun sig langsomt Helmut Kohls rekord. Han var tysk leder i 16 år - først otte år i Vesttyskland og siden otte år for det genforenede Tyskland.

Merkel har været forbundskansler siden 2005. Kohl, som døde 16. juni, var leder fra 1982 til 1998.

/ritzau/dpa