Tysk zoo vil kurere deprimeret panda med sex

Stjernepandaen Meng Meng vil kun gå baglæns efter sin ankomst i Berlins berømte zoologiske have. Nu vil fortvivlede dyrepassere kurere den vrangvillige bjørn med et velkendt vidundermiddel: sex.

Baglæns gang og manglende appetit. Pandabjørnen Meng Meng er kommet i puberteten og har brug for sex, siger berlinske dyrepassere. Fold sammen
Læs mere
Foto: FELIPE TRUEBA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Begejstringen ville ingen ende tage, da Kina tidligere på året udlånte den unge pandabjørn Meng Meng og hendes mandlige artsfælle Jiao Qing til Berlins zoologiske have.

»Berlinerne har et særligt forhold til bjørne, der har en helt særligt plads i deres hjerter,« sagde kansler Angela Merkel, da hun sammen med den kinesiske præsident Xi Jinping indviede et omfattende pandabur til en værdi af 62 mio. kroner.

I sin takketale til den kinesiske regering betegnede Merkel de sjældne bjørne som »to særdeles sympatiske diplomater. Jiao Qing og Meng Meng vil være særlige ambassadører for vores to lande«.»Jeg håber, at de begge to vil få unger og bringe glæde og lykke til Berlin,« sagde Xi Jinping ved den lejlighed.

Pubertetsramt panda

Mere end tre måneder efter 4-årige Meng Mengs ankomst til Berlin, hvor hun lynhurtigt er blevet en af hovedattraktionerne i Berlins berømte zoologiske have, er havens dyrepassere og dyreelskere over hele verden dybt bekymrede over Meng Mengs mentale sundhed.

Siden sin ankomst til Berlin har Meng Meng til dyrepassernes frustration nemlig insisteret på at gå baglæns i sit bur. Selvom pandaer sædvanligvis er sky dyr, der har vanskeligt ved at vænne sig til et liv i fangenskab, har Meng Mengs bizarre gangart indtil nu undret eksperter i dyreadfærd.

Nu har zoodirektør Andreas Knieriem imidlertid lagt sig fast på en forklaring på Meng Mengs vrangvillige gang.

»Meng Meng er i puberteten,« siger Andreas Knieriem til tabloidavisen BZ.

»Når hun går baglæns, er det en protest mod ting, hun ikke kan lide, hvad enten der er tale om maden eller dyrepasserne.«

Selvom fuldvoksne pandaer sædvanligvis holdes adskilt i fangenskab, planlægger zoodirektøren nu at opmuntre den pubertetsramte pandabjørn ved at introducere hende for den noget ældre Jiao Qing i håbet om, at kødelige lyster kan få Meng Meng til at bevæge sig fremad.

Meng Meng og Jiao Qing er de eneste pandabjørne i Tyskland og skal efter planen tilbringe de næste femten år sammen i Berlin.

Tyske dyrerettighedsforkæmpere fastholder, at det ikke er manglen på sex, der får Meng Meng til at gå baglæns. »Pandaen udtrykker åbenlyst, at den lider gevaldigt, og at dens forhold formodentlig ikke lever op til de betingelser, som arten stiller,« siger Denise Ade fra Dyrenes Beskyttelse i Tyskland til Spiegel.

Indtil videre kan Meng Meng dog glæde sig over udsigten til en ny legekammerat i pandaburet, når pandaernes parringssæsonen begynder til februar.

»Til den tid vil Meng Meng være seksuelt moden og kan bruge al sin energi på at forføre sin partner,« siger zoo-direktør Andreas Knieriem til BZ.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland