Tysk zoo tilbyder videodating til truede orangutanger

Den moderne teknologi bliver brugt til at undersøge, om der er kemi mellem mulige abepar.

Orangutangerne Conny (t.v.) og Sinta (t.h.) ser på videoer af han-artsfællen Gempa i en zoologisk have i Stuttgart. Målet er at finde ud af, om aberne er interesserede i hannen som partner. Free/Wilhelma Stuttgart / Harald Knitter Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad gør man for at sikre, at bestanden af orangutanger vokser?

I en zoologisk have i Stuttgart i det sydlige Tyskland hedder den seneste løsning videodating.

Sinta og Conny, hun-orangutanger i den zoologiske have Wilhelma, er blevet vist videoklip af ledige hanner, og det er sket med nogen succes, melder dyreparken selv på sin hjemmeside.

Målet med at vise videobidderne er at se, om en på papiret planlagt parring har potentiale i virkeligheden. Og de to hunaber reagerede positivt på den moderne dating-form.

- Sinta og Conny viste interesse i deres mulige fremtidige partnere, skriver den zoologiske have.

Sinta er allerede tidligere på ugen blevet transporteret til Belgien, hvor hun skal møde han-orangutangen Gempa abe-til-abe i en zoo omkring 60 kilometer syd for Bruxelles.

Også Gempa skulle have udvist interesse for Sinta, da den blev vist et videoklip af den langarmede artsfælle.

- Om det viser sig at være kærlighed ved andet blik, må vi vente med at se, lyder det.

- Udseendet spiller tydeligvis en rolle, når orangutanger skal vælge partner på samme måde som hos os mennesker, siger Marianne Holtkötter, chef for Stuttgart-dyreparkens menneskeaber, og peger på, at der fortsat forskes på netop det område.

Orangutangen Conny skal i midten af juni flyttes til den zoologiske have Hagenbeck i Hamburg. Her venter hannen Tuan på hende.

Orangutangen er på flere organisationers liste over truede dyrearter. I naturen lever den udelukkende på Borneo og Sumatra, men fældning af regnskov har presset bestanden ned.

/ritzau/