Tysk tennislegende vil bruge afrikansk diplomatstatus til at undgå konkurs

Han vandt Wimbledon og blev verdensberømt. Siden blev han erklæret konkurs. Nu er tennislegenden Boris Becker blevet diplomat for Centralafrika – angiveligt for at undgå en konkurserklæring ved en britisk domstol.

En britisk domstol har erklæret den tyske tennislegende Boris Becker konkurs. Nu vil Becker bruge sin status som centralafrikansk diplomat til at afvise konkursbegæringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC GAILLARD

På tennisbanen var Boris »Boom Boom« Becker ikke ligefrem kendt for sin diplomatiske natur, når han fejede al modstand til side.

Men nu er den pensionerede tennislegende slået ind på en ny karrierevej som afrikansk diplomat.

I april blev den nu 50-årige Boris Becker af Den Centralafrikanske Republik – et af verdens fattigste lande – udnævnt som særlig attaché for sportslige anliggender. Ifølge det tyske ugemagasin Der Spiegel vil Becker blive udstyret med eget kontor i Den Centralafrikanske Republiks ambassadebygning i Bruxelles.

Umiddelbart er det svært at vurdere, om Den Centralafrikanske Republik vil drage nytte af den forhenværende tennisstjernes erfaringer fra sportsverdenen. Men den nyerhvervede diplomatstatus kan til gengæld vise sig at være særdeles gavnlig for den tidligere tennisstjerne.

Beckers særprægede karrierevalg giver nemlig ikke blot adgang til receptioner i internationale cirkler, men er også en smutvej til diplomatisk immunitet. Og det er noget, der kan mærkes på kistebunden for den rødhårede tysker.

I de seneste mange år har Becker nemlig befundet sig i alvorlige økonomiske vanskeligheder. I 2017 blev han erklæret insolvent af en britisk domstol. Selv siger Becker ifølge britiske medier, at konkursdomstolens afgørelse er »såvel ubegrundet som uretfærdig«.

Sagen blev rejst af firmaet Arbuthnot Latham, der repræsenterer en række banker, der i 2015 lånte penge til Becker. Nu hævder Beckers advokater, at den forhenværende tennisstjernes status som afrikansk diplomat beskytter ham mod yderligere sanktioner fra det britiske retsvæsen. Dermed vil Becker med egne ord »afslutte denne farce«.

Som 17-årig blev Boris Becker verdenskendt for sin knaldhårde serv og mageløse flugtspil, da han som den daværende yngste spiller vandt Wimbledon-turneringen i 1985 i London. Siden vandt han yderligere to Wimbledon-titler.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland