Tysk S-leder anklager Trump for at smadre vestlige værdier

Kanslerkandidat Martin Schulz mener, at præsident Trump underløber fredeligt internationalt samarbejde.

Trump »ødelægger alle vestlige værdier«, siger Schulz til journalister i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN

De tyske socialdemokraters formand og kanslerkandidat, Martin Schulz, anklager USA's præsident, Donald Trump, for at smadre vestlige værdier og undergrave internationalt samarbejde.

Trump »ødelægger alle vestlige værdier«, siger Schulz til journalister i Berlin.

Han mener, at den amerikanske præsident underløber det fredelige internationalt samarbejde, som baserer sig på gensidig respekt og tolerance.

»Man må stå i vejen for en sådan mand med hans ideologi om genoprustning,« lyder det fra den socialdemokratiske formand.

Schulz' skarpe kritik af Trump kommer, efter den konservative forbundskansler, Angela Merkel, søndag på et valgmøde i Bayern sagde, at Europa må lære at stå på egne ben. Uden at nævne Trump ved navn lod hun forstå, at han er meget svær at samarbejde med.

»Den tid, hvor vi kunne stole på hinanden fuldstændigt, er på vej ud. Det har jeg oplevet de seneste dage. Vi europæere er i sandhed nødt til at tage vores skæbne i egne hænder,« sagde hun.

Merkel havde netop ved tre lejligheder i sidste uge været i selskab med Trump. Det var under hans besøg hos EU og Nato i Bruxelles og et G7-møde på Sicilien.

/ritzau/Reuters