Tysk regering er enig om krisepakke for 156 milliarder euro

En hidtil uset stor hjælpepakke skal hjælpe Tyskland med at komme helskindet gennem coronaviruskrisen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: CLEMENS BILAN / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske regering er mandag nået til enighed om en rekordstor økonomisk hjælpepakke i forbindelse med coronavirusudbruddet.

Det skriver flere tyske medier - herunder Süddeutsche Zeitung og Bild.

Pakken har en værdi på 156 milliarder euro, skriver flere tyske medier. Det svarer til 1165 milliarder kroner. Ifølge Bild er der tale om hidtil uset stor hjælpepakke.

Støtten skal hjælpe både selskaber, ansatte og familier med at begrænse konsekvenserne af coronavirusudbruddet.

Pakken ventes at blive stemt igennem i parlamentet i slutningen af ugen.

En del af pakken indebærer blandt andet, at små virksomheder og selvstændige som eksempelvis kunstnere skal kunne modtage et tilskud på 15.000 euro - 112.00 kroner - over tre måneder.

Det ekstraordinært store lån, som Tysklands regering har præsenteret, skal sørge for, at det tyske samfund kommer helskindet gennem coronakrisen.

Det siger den tyske finansminister, Olaf Scholz.

»Vi viser, at vi helt fra begyndelsen vil kæmpe med al magt mod den her krise, der både tester vores sundhedssystem og økonomi,« siger han.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, deltog i mandagens ministermøde over telefon. Merkel er i karantæne, efter at hun fredag blev vaccineret mod pneumokokker af en læge, der er smittet med coronavirus.

Den tyske finansminister, Olaf Scholz, siger mandag, at forbundskansleren har det fint og er i stand til at arbejde hjemmefra.

Over 25.000 personer er blevet bekræftet smittet med coronavirus i Tyskland. Mere end 100 coronasmittede personer har mistet livet. Det viser den seneste opgørelse mandag fra amerikanske Johns Hopkins University.

En lang række andre lande - herunder Danmark - har også præsenteret forskellige økonomiske krisepakker, der skal hjælpe under coronakrisen.

/ritzau/