Tysk politi lukker moské med tråde til terrorangreb på julemarked

Tidligt tirsdag morgen lukkede tysk politi en omstridt moské i Berlin, ligesom i alt 460 betjente slog til mod lejligheder, fængselsceller og virksomheder, der menes at have tråde til moskéen.

Foto: FABRIZIO BENSCH.
Læs mere
Fold sammen

»Denne moske er endegyldigt lukket.«

Sådan står der ifølge Politiken på både tysk og arabisk på en seddel, som politiet har sat op på døren til moskeen Fussilet 33, der ligger i bydelen Moabit i Berlin.

Ud over at lukke moskéen har politiet tirsdag morgen ransaget mere end 20 forskellige steder i byen. Der er tale om både lejligheder, virksomheder og fængselsceller, der alle menes at have en forbindelse til en organisation bag moskéen, hvor flere radikale salafister kom.

Terroristen Anis Amri besøgte også moskéen, kort inden han den 20. december kørte en lastbil ind i en menneskemængde på et julemarked, hvor 12 blev dræbt og flere såret.

I alt 460 tyske betjente har taget del i at gennemsøge de i alt 24 steder i Berlin siden klokken 6. Der skulle være tale om to virksomheders lokaler, seks celler i to forskellige fængsler samt en række lejligheder.

Ifølge myndighederne var moskéen et mødested for ekstremister. Moskéen samlede angiveligt også penge ind, der skulle sendes til Islamisk Stat i Syrien.

Siden 2015 har myndighederne forsøgt at få lukket moskéen. Men forbuddet blev forsinket, da sagsbehandleren blev syg.

Da det kom frem, at gerningsmanden bag angrebet mod et julemarked havde haft sin gang på stedet, begyndte arbejdet med at få lukket moskéen igen at rulle, som Berlingske tidligere har beskrevet.