Tysk politi anholder tre islamister før formodet angreb

Focus: Politiet i vesttyske Northeim har anholdt tre formodede tilhængere af islamistisk "terrorgruppe".

Foto: SASCHA STEINBACH

Det tyske nyhedsmagasin Focus skriver, at politiet i den vesttyske by Northeim har anholdt tre formodede tilhængere af en radikal islamistisk "terrorgruppe".

De mistænkes for at have planlagt et alvorligt angreb for at undergrave staten.

Specialtrænede politifolk har anholdt to efterlyste mænd og en kvinde, som skal have været i gang med at forberede et omfattende voldeligt angreb for at skade den tyske stat, oplyser anklagemyndigheden i Celle.

Anholdelserne fandt sted torsdag aften.

De to anholdte mænd er begge 27 år. Den ene er afghaner, mens den anden er tyrker. Den anholdte kvinde er tysk.

De tre anholdte er mistænkt for at være medhjælpere til et planlagt angreb. Ifølge de foreløbige oplysninger skulle det have været et sprængstofanslag mod politiet eller mod hæren.

Politiet i Northeim anholdt ifølge Focus allerede i februar den 26-årige islamist Sascha L., der sidder varetægtsfængslet.

Han skal have erkendt, at han havde planer om at lokke politifolk og soldater i en fælde og dræbe dem med en hjemmelavet bombe.

Anklagemyndigheden siger, at der blev fundet farlige kemikalier, som kunne anvendes til sprængstoffer ved en ransagning af den 26-åriges bopæl i Northeim i det centrale Tyskland. Manden har tysk statsborgerskab.

/ritzau/