Tysk politi angrebet af højreradikale foran asylcenter

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Lørdag samledes omkring 1.000 personer sig foran et nyetableret asylcenter i Heidenau uden for Dresden i Tyskland for at demonstrere mod, at der forventes af komme flere hundrede asylansøgere til byen i den nærmeste fremtid. Bag demonstrationen stod det tyske, nynazistiske parti Det Nationale Demokratiske Parti (NPD), skriver VG.

Politiet benyttede sig af tåregas for at sprede menneskemængden, da nogle af demonstranterne forsøgte at blokere en vej. Demonstranterne svarede igen med sten, flasker og kanonslag, og 31 politifolk kom til skade, hvoraf en er alvorligt såret.

Senere lørdag kom det til nye sammenstød, da omkring 150 højreekstremister gik til angreb på et tilsvarende antal moddemonstranter med kanonslag og flasker.

Over 300 asylansøgere bor allerede i asylcenteret, som er blevet etableret i lokaler, som længe har ligget tomme, og som tidligere har huset et supermarked.

De tyske myndigheder ser med stor alvor på de øgede højreekstremistiske og racistiske reaktioner på, at flere bygninger bliver brugt til at huse flygtninge.

BNB