Tysk kvinde idømt ti år for IS-drab på yazidipige

30-årig tysk kvinde dømt ti års fængsel for at tilslutte sig IS og medvirke til drab på femårig.

Arkivfoto. Kister med Yazidi-ofre for drab begået af Islamisk Stat svøbt i det irakiske flag under en massebegravelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZAID AL-OBEIDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tysk domstol har mandag idømt en tysk kvinde, som sluttede sig til Islamisk Stat i Irak, ti års fængsel. Hun er dømt for krigsforbrydelsen at lade en femårig yazidi »slavepige« dø af tørst i solen.

Domstolen fandt blandt andet den dømte skyldig i medlemskab af en terrororganisation i udlandet og i medvirken til drab og forbrydelser mod menneskeheden.

Den 30-årige Jennifer Wenisch og hendes mand fra Islamisk Stat skaffede sig ifølge anklageskriftet kontrol over en yazidikvinde og et barn, som de holdt som »husslaver«, da de boede i Mosul i 2015. det skete, da IS havde besat den irakiske storby.

»Efter pigen blev syg og gjorde sin madras våd, skal den anklagede kvinde og hendes mand have lænket hende ude i solen, hvor barnet led en frygtelig død af tørst i den ekstreme hede,« hedder det i anklageskriftet.

»Den anklagede tillod sin mand at handle sådan og gjorde intet for at redde pigen,« hedder det.

Wenischs mand, Taha al-Jumailly, står også anklaget ved en separat retssag i Frankfurt.

Moren til den dræbte pige, som kun er kendt i offentligheden under hendes fornavn Nora, har aflagt vidneudsagn igen og igen om det påståede drab på hendes datter - både i München og i Frankfurt.

/ritzau/dpa