Tysk højreparti ønsker våben til lovlydige tyskere

Politiet er ofte lang tid om at komme, så lovlydige tyskere bør kunne eje et skydevåben, siger partiet Afd.

Specielt ude på landet er politiet i Tyskland ofte noget længe om at nå frem, så derfor bør tyskere have ret til at beskytte sig selv og familien med et skydevåben, mener Frauke Petry, leder af partiet Afd Scanpix/Bernd Weissbrod Fold sammen
Læs mere

Berlin. Frauke Petry fra det højreorienterede tyske parti Alternative für Deutschland (AfD) ønsker, at alle lovlydige tyskere bør have ret til at eje et skydevåben til selvforsvar.

På den måde kan de tage vare på sig selv og familien.

- Vi ved alle, hvor længe politiet er om at komme, specielt i de tyndt befolkede områder, siger Frauke Petry, der er en af de to ledere i AfD, til aviserne i gruppen Funke Mediengruppe.

Petry siger videre, at der ikke er grund til at bekymre sig over bevæbnede borgere. Specielt når man tager i betragtning, at nedskæringer i politiet har ført til, at staten "til dels" har mistet sit monopol på at anvende magt.

Frauke Petry tilføjer, at der efter hendes mening ikke er nogen grund til at stramme våbenlovgivningen.

- Det er ærlige mennesker, der bliver berørt, ikke dem der køber våben på det mørke internet, siger hun med henvisning til et netværk, der kræver særlig software og ekspertise at bruge.

I forvejen er der begyndt at komme flere våben i hænderne på tyskerne - i hvert fald flere lovlige våben.

I juli rapporterede avisen Die Welt, at antallet af våbenlicenser til private tyskere er steget med 49 procent i årets første halvdel. Avisen skrev, at der var 402.000 våbenlicenser til private.

Sådan en licens giver tilladelse til at have et let våben som for eksempel en gaspistol, men ikke en mere almindelig pistol, der skyder med blykugler.

Antallet af licenser til sådanne våben er i årets første halvdel faldet til knap 1,9 millioner licenser.

Der er ikke oplysninger om, hvor stort faldet er.

/ritzau/dpa