Tysk højreleder vil ikke være sit partis spidskandidat

Frauke Petry vil hverken være AfD's spidskandidat eller med »i et tophold« ved forbundsdagsvalget, siger hun.

Arkivfoto: Frauke Petry, partileder for det indvandrerkritiske højrefløjsparti Alternative Für Deutschland (AfD), vil ikke være at finde øverst på stemmesedlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Lederen af det indvandrerkritiske højrefløjsparti Alternative Für Deutschland (AfD), Frauke Petry, siger, at hun ikke vil være partiets spidskandidat ved det tyske forbundsdagsvalg i september.

Det oplyser hun i en videomeddelelse onsdag.

»For at gøre en ende på alle spekulationer, vil jeg benytte denne videomeddelelse til klart at slå fast, at jeg hverken stiller op som spidskandidat eller deltager i et tophold,« siger hun.

Hun tilføjer, at hun mener, at det er vigtigere, at partiet diskuterer vigtige politiske emner frem for at diskutere personspørgsmål.

Ifølge Petry skal AfD nu tage et skridt væk fra »den fundamentale oppositionelle strategi«.

AfD holder partikongres i Köln i den kommende weekend for at beslutte, hvem der skal være partiets spidskandidater ved valget.

Det indvandrerkritiske parti ventes at få tilstrækkeligt med stemmer ved valget 24. september til at komme i Forbundsdagen for første gang.

Frauke Petry selv spås også en god chance for at komme i Forbundsdagen - hvis hun ikke trækker sig som kandidat inden da.

Partiet blev grundlagt i 2013 og er repræsenteret i 11 af Tysklands 16 delstatsparlamenter.