Tysk bankchef præsenterer omstridt bog om indvandring

Forbundskansler Angela Merkel kalder forbundsbankdirektørs ytringer om muslimske indvandrere ”fuldstændig uacceptable”.

Foto: VICTORIA BONN-MEUSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Et medlem af Tysklands magtfulde, tyske forbundsbanks direktion præsenterer i dag sin kontroversielle bog om integration, i hvilken han skyder med skarpt mod især muslimske indvandrere.

Thilo Sarrazins bog ”Tyskland afskaffer sig”, med undertitlen ”Hvordan vi sætter vort land på spil”, har allerede udløst voldsomme protester, inden den kommer i handelen.

Sarrazin, der er medlem af det socialdemokratiske SPD, beskyldes for racisme, fordi han tillægger muslimer – samt jøder og baskere – særlige gener. Det nærmer sig i betænkelig grad de raceteorier, som nazisterne udbredte i 1930erne, siger kritikere.

Merkel tager afstand

Søndag aften tog forbundskansler Angela Merkel i et TV-interview kraftigt afstand fra bogen, dog uden tilsyneladende at have haft mulighed for at læse den. Merkel kalder de ytringer af Sarrazin, som allerede er kendt, for ”fuldstændig uacceptable” og mener, at han modarbejder integration.

Merkel antyder, at forbundsbanken, som hun kalder et flagskib for landet, bør reagere over for Sarrazin. Hidtil har banken holdt sig tilbage med kommentarer. Nogle af kritikerne mener, at Sarrazin må forlade hvervet i forbundsbanken. Sarrazin afviser selv, at han er racist.

Hans værk har allerede inden udgivelsen indtaget førstepladsen for bøger om politik og historie i den tyske filial af internetboghandelen Amazon.