Tyrkisk premierminister: 36 dræbt i lufthavn i Istanbul

36 er døde og endnu flere såret efter angrebet i Istanbul, siger Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim.

Istanbul. Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, siger ved 2-tiden dansk tid, at 36 er dræbt efter angrebet mod Atatürk-lufthavnen i Istanbul. Tidligere skrev nyhedsbureauet AP, at der var 50 døde, men det har bureauet senere korrigeret.

Premierministeren siger også, at der efter alt at dømme er udlændinge blandt dødsofrene, men at størstedelen er tyrkere.

Binali Yildirim siger desuden, at meget tyder på, at Islamisk Stat står bag angrebet.

Premierministeren forklarer på et pressemøde, at der formentlig har været tre selvmordsbombere, der først åbnede ild mod menneskemængderne i lufthavnen, før de sprængte sig selv i luften.

Et øjenvidne siger til Reuters, at en af gerningsmændene bag angrebet skød vildt omkring sig i lufthavnsterminalen. Derpå lød der to eksplosioner, flere skud og så en tredje eksplosion, forklarer øjenvidnet.

En anden kilde oplyste til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de formodede selvmordsbombemænd i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Et øjenvidne siger ifølge den amerikanske tv-station NBC, at han så en betjent tvinge en af gerningsmændene ned på gulvet i lufthavnen, hvorpå bombemanden udløste sine sprængstoffer.

Den episode er tilsyneladende fanget af et overvågningskamera, og optagelsen er vist blandt andet på amerikanske CNN.

Ifølge CNN Türks oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Ifølge CNN Türk fragter mindst et halvt hundrede ambulancer de sårede til behandling.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

/ritzau/Reuters