Tyrkisk oppositionsparti dropper planer om boykot

Det største oppositionsparti, CHP, vil have en ny folkeafstemning, men dropper at trække sig fra parlamentet.

TOPSHOT-TURKEY-POLITICS-REFERE
Tilhængere af oppositionspartiet CHP synger slagsange under en demonstration uden for en retsbygning i Istanbul tirsdag. CHP mener, at resultatet af søndagens folkeafstemning bør annulleres. Scanpix/Ozan Kose
Læs mere
Fold sammen

Tyrkiets største oppositionsparti, Det Republikanske Folkeparti (CHP), har besluttet at blive i parlamentet, siger en partitalsmand til tv-stationen CNN Türk.

Tidligere på dagen meddelte partiet, at det overvejede at trække sig fra parlamentet i protest mod uregelmæssigheder ved søndagens folkeafstemning.

CHP har ytret krav om, at folkeafstemningen går om.

Partiets leder, Kemal Kilicdaroglu, siger, at folkets vilje ikke blev respekteret.

En anden oppositionspolitiker, den højreorienterede Sinan Ogan, siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at under "normale omstændigheder" ville nej-siden have vundet.

To internationale observatørgrupper har rettet en svidende kritik mod den tyrkiske folkeafstemning, der vil give præsidenten meget stor magt.

Den lever ikke op til en demokratisk afstemning, konstaterer de to observatørgrupper.

Der blev ifølge Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) og Europarådets Parlamentariske Forsamling "spillet på en ulige bane" ved afstemningen søndag.

Tyrkiets valgkommission ventes inden længe at tage en beslutning på baggrund af de klager, der er indgivet over folkeafstemningen.

EU-Kommissionen har opfordret Tyrkiet til at foretage en grundig undersøgelse af beskyldningerne om uregelmæssigheder.

/ritzau/