Tyrkisk militær bomber kurdere ved Sinjar-bjerget

Det tyrkiske militær udvider angreb mod kurdiske styrker til området omkring Sinjar-bjerget i Irak.

Det tyrkiske militær har bombet kurdiske styrker nær det nordlige Irak og Syrien. Angrebet varsler en ny fremfærd fra den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans regering overfor kurdiske styrker. Fold sammen
Læs mere
Foto: IVAN SEKRETAREV/AP POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyrkiet har tirsdag indledt en stribe af angreb mod forskellige kurdiske stillinger i Irak og Syrien.

Både PKK, YPG og peshmergastyrker skal være blevet angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Tyrkiets militær bombet kurdiske PKK-styrker nær det irakiske Sinjar-bjerg og i det nordlige Syrien.

Angrebet skulle forhindre PKK i at sende våben og sprængstoffer til angreb i Tyrkiet, lyder forklaringen fra Tyrkiet.

Ifølge kurdiske kilder er det dog ikke kun PKK, der er ramt i det tyrkiske angreb. Fem irakisk-kurdiske peshmerga-styrker rapporteres således også dræbt i angrebet, skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har tyrkisk militær også ramt kurdiske YPG-styrkers position, nær den syriske grænseby Al-Malikiyah, natten til tirsdag.

- Tyrkiske fly udførte en bred offensiv mod en YPG-base, der huser et medie og kommunikationscenter og militære installationer, siger YPG ifølge AFP i en meddelelse.

Den britisk baserede observatørgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporter også om "dusinvis og simultane angreb" på YPG positioner natten over.

- Tre YPG medlemmer, der arbejdede i et mediecenter, er dræbt, siger lederen af observatørgruppen, Rami Abdel Rahman, til AFP.

Angrebene på de kurdiske positioner signalerer en ny fremfærd mod kurdiske styrker fra Tyrkiets side.

Ifølge Tyrkiet er PKK en terrororganisation, og YPG regnes ligeledes for at være en terrororganisation på grund af forbindelsen til PKK.

Tyrkiets militære konflikter med kurdiske styrker er med til at komplicere den seks år lange borgerkrig i Syrien, da kurdiske styrker kæmper mod den militante islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters