Tyrkisk domstol løslader tysk journalist efter otte måneder

Tysk journalist har været fængslet for terrorpropaganda. Nu er hun løsladt, men må ikke forlade Tyrkiet.

Tysk journalist har været fængslet for terrorpropaganda. Nu er hun løsladt, men må ikke forlade Tyrkiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: OSMAN ORSAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Istanbul. Den tyske journalist Mesale Tolu blev mandag løsladt af en tyrkisk domstol efter næsten otte måneder i fængsel. Hun blev anholdt i april og anklaget for terrorisme.

Hun blev løsladt sammen med fem andre, der også var tilbageholdt i sagen.

Den 33-årige journalist og oversætter for det venstreorienterede nyhedsbureau Etha blev pågrebet i sin lejlighed i Istanbul.

Hun blev sigtet for at have spredt terrorpropaganda og for at tilhøre den forbudte venstreradikale gruppe, som er opført på Tyrkiets liste over terrororganisationer.

Tolu har ikke tilladelse til at forlade Tyrkiet, og hun skal melde sig hos myndighederne en gang om ugen. Retssagen mod hende, som blev indledt i oktober, er ikke afsluttet.

Den 33-årige journalist har tysk statsborgerskab, og den tyske regering havde forud for mandagens retsmøde anmodet om, at hun blev sat på fri fod. Tysklands ambassadør i Tyrkiet, Martin Erdmann, var til stede i retssalen.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, hilser løsladelsen velkommen, men siger, at det ikke udelukkende er gode nyheder, da Tolu ikke må forlade landet, og retssagen mod hende fortsætter.

For øjeblikket sidder mindst otte tyske statsborgere i tyrkiske fængsler. Blandt dem er Deniz Yucel, som er journalist på tyske avis Die Welt og har siddet varetægtsfængslet siden februar, uden at der er rejst sigtelser.

Sagerne har skabt yderligere spændinger mellem de to lande.

I oktober løslod de tyrkiske myndigheder den tyske menneskerettighedsaktivist Peter Steudtner fra en varetægtsfængsling.

Tyskland har kritiseret Tyrkiet for at have slået alt for hårdt ned på kritikere af den tyrkiske præsident og den tyrkiske regering.

/ritzau/dpa