Tyrkiets militær dræber 80 militante i Irak

Tyrkiet advarer om, at dets militær kan komme til at stå over for amerikanskstøttede kurdiske militser.

De tyrkiske styrker har været på en "observationsmission" i de oprørskontrollerede dele af Syrien efter aftale med Rusland, Iran og styret i Damaskus. Den mission ventes nu udvidet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ILYAS AKENGIN

Ankara. Tyrkiets militær siger ifølge Reuters onsdag, at over 80 militante er blevet dræbt ved et tyrkisk luftangreb i det nordlige Irak mandag. Tyrkiet har ofte angrebet den kurdiske PKK-milits i Irak.

I en erklæring siger det tyrkiske militær, at et våbendepot og to køretøjer blev ødelagt ved angrebet.

PKK eller Kurdistans Arbejderparti har siden 1980'erne ledet et voldeligt oprør i det østlige Tyrkiet.

Det tyrkiske militær siger, at PKK i Irak og Syrien har forbindelser til kurdiske oprørsgrupper i Syrien og Irak - blandt andet til Folkets Beskyttelses Enheder, YPG.

Tyrkiet advarer om, at det kan udvide dets militære mission i Syrien til endnu to provinser, hvorved der er fare for, at tyrkisk militær kommer til at stå over for amerikanskstøttede kurdiske militser.

De tyrkiske styrker har været på en "observationsmission" i de oprørskontrollerede dele af Syrien efter aftale med Rusland, Iran og styret i Damaskus. Den mission ventes nu udvidet.

Ruslands FN-ambassadør beskyldte onsdag den amerikanskledede koalition for at forsøge at splitte Syrien ved at indsætte lokale regeringsorganer i områder, som den har erobret fra Islamisk Stat.

»Koalitionen tager konkrete skridt for at få splittet Syrien«, siger den russiske FN-ambassadør, Vassilij Nebenzia.

USA meddelte i sidste uge, at det er nået til enighed med Tyrkiet om at bekæmpe alle terrororganisationer - uanset om det er Islamisk Stat, det kurdiske PKK eller Gülen-netværket.

USA's præsident, Donald Trump, har ifølge Tyrkiet givet klare instruktioner, at YPG ikke skal have våben fra USA.