Tyrkiet: Vi vil ikke sende landtropper ind i Syrien

Den tyrkiske premierminister gør det klart, at Tyrkiet ikke har nogen planer om at sende landstyrker ind i nabolandet Syrien.

TYRKIET: Flere angreb mod civile og soldater i det sydlige Tyrkiet har fået landet til at opføre sig langt mere offensivt i forhold til den kurdiske militante organisation PKK og Islamisk stat, der opererer i Irak og Syrien. Men der er ingen planer om tyrkiske landtropper i Syrien, lyder det mandag fra premierminister Ahmet Davutoglu.

Til gengæld har Tyrkiet indgået en aftale med USA om at støtte moderate oprørere i Syrien med luftstøtte.

»Hvis vi ikke kommer til at sende landtropper ind, og det vil vi ikke, så bør de landstyrker, vi samarbejder med, beskyttes,« siger Ahmet Davutoglu til tyrkiske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han er også citeret for at sige, at det syrisk-kurdiske parti PYD kan »have en plads i det nye Syrien«, hvis de ikke generer Tyrkiet, og hvis de stopper al forbindelse til Syriens præsident Bashar al-Assads’ styre.

Tirsdag mødes Tyrkiet med Natos medlemslande til et krisemøde om situationen i Syrien efter den eskalerende konflikt på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.