Tyrkiet og Rusland foreslår våbenhvile i Syrien

Et russisk-tyrkisk forslag lægger op til en generel våbenhvile i Syrien fra midnat.

Tyrkiet og Rusland er nået til enighed om et forslag til våbenhvile i Syrien, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Fold sammen
Læs mere
Foto: OMAR SANADIKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyrkiet og Rusland er nået til enighed om et forslag om en generel våbenhvile i Syrien. De to lande vil forsøge at få den i stand ved midnat, skriver nyhedsbureauet Anadolu.

Det tyrkiske nyhedsbureau citerer flere kilder for, at de to lande er nået til enighed om et forslag om en udvidet våbenhvile, som vil blive forelagt parterne i konflikten.

Forslaget bygger på en udvidelse af den indgåede våbenhvile i Aleppo.

Denne våbenhvile blev indgået tidligere på måneden, efter at det syriske militær sammen dets russiske allierede vandt kontrol over hele den syriske storby.

Rusland, Iran og Tyrkiet har erklæret sig parate til at hjælpe med at mægle i forhandlinger om en fredsaftale. De tre lande har i Moskva fastlagt de grundlæggende principper i en fremtidig aftale.

Selve rammerne for nye forhandlinger er ikke klare.

Forhandlingerne finder sted ud over de forhandlinger, som er under forsæde af FN i Genève. USA vil ikke have nogen direkte rolle.

Ruslands udenrigsministerium oplyste tidligere på ugen, at den syriske regering og den syriske opposition fører forhandlinger om et muligt møde fredsmøde.

Præsident Vladimir Putin siger, at det næste skridt i Syrien er en landsomfattende våbenhvile. Han har antydet, at det er rigtigt at bevæge sig mod en politisk løsning i landet.

Kasakhstans præsident, Nursultan Nasarbajev, siger, at han gerne vil have repræsentanter fra Rusland, Iran, Tyrkiet og Syrien til møde i Kasakhstans hovedstad, Astana.

/ritzau/Reuters