Tyrkiet bygger 290 kilometer mur langs syrisk grænse

Menneskerettighedsorganisationer kritiserer grænsemur som alvorlig hindring for syrere på flugt fra krigen.

Den tyrkiske hær siger, at den har fuldført operationen med at fordrive militante fra Islamisk Stat fra grænseområderne. Reuters/© Khalil Ashawi / Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Istanbul. Tyrkiet har bygget de første 290 kilometer af en grænsemur mod Syrien, skriver tyrkiske medier søndag.

Det er over halvdelen af den planlagte mur, der skal strække sig over 511 kilometer.

Muren går gennem i alt seks sydlige og sydøstlige provinser i Tyrkiet, oplyser lederen af den byggemyndighed, der har ansvaret for projektet.

Muren er tre meter høj med pigtråd og vagttårne foroven, oplyser Ergün Turan. Den er bygget af elementer, der nemt kan flyttes og placeres andre steder, siger han.

Ifølge medierne skal muren forhindre smugleri og ulovlig grænsetrafik.

Menneskerettighedsorganisationer kritiserer imidlertid, at muren vil være en alvorlig hindring for de syrere, der forsøger at flygte fra krigen i deres hjemland.

Tyrkiets grænse mod Syrien er i alt 911 kilometer lang.

Tidligere har EU kritiseret Tyrkiet for at være for lemfældig med grænsekontrollen. Det betød ifølge flere europæiske lande, at militante nemt kunne rejse fra Tyrkiet ind i Syrien og slutte sig til grupper som Islamisk Stat.

Mens Tyrkiet er i gang med at bygge en mur langs grænsen, meddeler den tyrkiske hær, at den har fuldført operationen med at fordrive militante fra Islamisk Stat fra grænseområderne.

En del af de syriske områder, der grænser op mod Tyrkiet, er kontrolleret af det tyrkiske militær og oprørsgrupper, der er loyale over for Tyrkiet. Andre dele af grænseområderne kontrolleres af kurdiske militser.

/ritzau/dpa