Tyrkiet bekræfter: Terrorenke flygtet til Syrien

Den tyrkiske udenrigsminister bekræfter nu, at den terrormistænkte kæreste til dræbt gidseltaget er i Tyrkiet.

Den tyrkiske udenrigsminister bekræfter nu, at den terrormistænkte kæreste til dræbt gidseltaget er i Tyrkiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Den tyrkiske udenrigsminister Mevlüt Cavusoglu bekræfter ifølge Reuters, at den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene, der mistænkes for meddelagtighed i drabet på en kvindelig politibetjent i Paris i forbindelse med terroraktionerne i sidste uge, har krydset grænsen til Syrien.

Hayat Boumeddiene var kæreste med den dræbte terrorist, Amedy Coulibaly, der holdt en række gidsler i en jødisk forretning, og som fredag blev dræbt, da sikkerhedsstyrker stormede forretningen. Fire gidsler var inden da blevet dræbt.

Der har været forlydender om, at Hayat Boumeddiene direkte var med i gidseltagningen og nåede at flygte, men de spekulationer blev manet i jorden, da der kom meldinger om, at hun var fløjet til Madrid og derfra videre til Istanbul 2. januar og derfra var rejst over grænsen til Syrien.

Den tyrkiske udenrigsminister siger mandag ifølge Reuters, at den mistænkte kvinde krydsede grænsen til Syrien 8. januar.

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger mandag ifølge Sky News, at den 32-årige Amedy Coulibaly »utvivlsomt« havde en medgerningsmand. Han har endnu ikke uddybet sin viden, men siger, at eftersøgningen fortsætter.

Amedy Coulibaly blev ifølge Sky News dræbt i en regn af kugler. Mindst 40 skud fra specialstyrkerne ramte ham.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu skal ifølge AFP senere mandag besøge den jødiske forretning, der var rammen om gidseldramaet.