Tyfon oversvømmer plejehjem og koster ni livet i Japan

Den nordlige Iwate-region er hårdt ramt af oversvømmelser og strømafbrydelser efter tyfonen Lionrock.

Et hus er blevet revet med af strømmen i en flod i byen Shimizu i Hokkaido i forbindelse med, at en tyfon har hærget området. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOKACHI MAINICHI

Mindst 11 personer har mistet livet, og tre andre savnes, efter at en kraftig tyfon onsdag har ramt det nordlige Japan, skriver nyhedsbureauet dpa.

Ni af de omkomne blev fundet døde på et plejehjem i byen Iwaizumi. Plejehjemmet blev oversvømmet som følge af de voldsomme vejrforhold.

Politiet fandt ligene efter et forgæves forsøg på at redde alle beboere, der var fanget på grund af oversvømmelserne forårsaget af tyfonen Lionrock. Det beretter den japanske tv-station NHK.

En video fra NHK viser en helikopter, der svæver over hjemmet. Helikopteren er angiveligt i gang med at redde folk ud af plejehjemmet, der er begravet i mudder og mursten.

Foruden de omkomne savnes tre personer på Hokkaido-øen, efter at de angiveligt blev fanget i vandmasserne og skyllet ned i en flod.

Lionrock-tyfonen ramte det nordlige Japan tirsdag eftermiddag. Den bragte heftig regn med sig, hvilket skabte oversvømmelser og strømafbrydelser.

I visse områder af Japan er der faldet mere end 500 millimeter regn. Japans meteorologiske myndigheder advarer om risiko for oversvømmelser og mudderskred i forbindelse med tyfonen, der er sæsonens tiende i Japan.

Lionrock er den første tyfon, der direkte rammer det nordøstlige Japan siden 1951, hvor målingerne begyndte, oplyser vejrmyndighederne ifølge dpa.

En tyfon er betegnelsen for en orkan i den nordvestlige del af Stillehavet.

/ritzau/