Tyfon har kurs mod Fukushima

Tyfonen Man-yi har fået de japanske myndigheder til at evakuere 300.000 husstande. Nu frygter man, at tyfonen har retning mod det katastroferamte atomkraftværk i Fukushima

300.000 husstande er allerede blevet evakueret, som følge af tyfonen Man-yi, der søndag nat dansk tid ramte det centrale Japan. Nu frygter de japanske myndigheder, at tyfonen har kurs mod det havarerede atomkraftværk i Fukushima i det nordøstlige Japan, skriver Reuters.

Med svirpende vindstød på op mod 162 kilometer i timen ramte Man-yi kysten ved byen Toyohashi klokken 23.00 søndag dansk tid. Ifølge den japanske tv-station NHK er fire personer meldt savnet som følge af jordskred eller oversvømmelser, mens 65 personer er såret og flere end 860 hjem er oversvømmet.

Tyfonen bevæger sig nu nordpå, og Japans meteorologiske institut varsler risiko for »kraftig regn af hidtil uset styrke« i byen Kyoto og nærliggende områder.

Shogo Fukuda, en talsmand for atomkraftværket i Fukushima, siger til Reuters, at han er bekymret for, at den kraftige regn kan forårsage yderligere forurening af havet med radioaktivt vand, men at man er i højt beredskab og klar til, hvis tyfonen skulle slå vejen forbi kraftværket.

»Vi er opmærksomme på den potentielle fare, der er for, at tyfonen rammer kraftværket, så vi arbejder kontinuerligt på at pumpe vand væk fra tankene,« siger talsmanden ifølge Reuters.

Flere end 500 fly- og togforbindelser i det centrale og østlige Japan er midlertidigt aflyst.