Tyfon har kostet 13 japanere livet

En kraftig tyfon hærgede tirsdag en japansk ø ud for Tokyo og har indtil videre kostet 13 personer livet.

JAPAN: Mindst 13 personer er omkommet, efter at en kraftig tyfon tirsdag hærgede Japans kyster. Derudover meldes 50 personer savnet, efter at tyfonen bragede ind over Japan fra Stillehavet med vindstød på op til 200 kilometer i timen.

Tyfonen, der er navngivet Wipha, er ifølge Japans meteorologiske institut den kraftigste, der har ramt Japan i et årti.

Tyfonen skabte jordskred og begravede huse, da den tirsdag passerede øen Oshima cirka 120 kilometer syd for hovedstaden, Tokyo.

Mange af de omkomne blev fundet i huse, som blev begravet under store mængder jord, der skred ned fra omkringliggende bjerge på grund af kraftig regn og stærke vindstød.

Øen har 8.300 beboere, og mange af dem havde på forhånd søgt evakuering i særlige centre. Redningsarbejdere fortæller ifølge AFP, at der er områder af øen, der er særligt hårdt ramt, og hvor det er vanskeligt at komme frem på grund af ødelæggelser.

Også tre personer fra Tokyo-området meldes savnet efter tyfonens hærgen. Politiet advarer om, at antallet af omkomne sandsynligvis vil stige i takt med, at redningsarbejdere når frem til de udsatte områder.

Flere end 400 flyafgange til og fra Tokyo er ifølge AFP blevet aflyst som følge af tyfonen, og flere end 60.000 rejsende er berørt af forstyrrelser i flytrafikken.

Atomkraftværket Fukushima, der ligger nord for det tyfonramte område, melder ikke om skader som følge af tyfonen. Værket oplyser, at man har lukket vand ud, som var skyllet ind fra kysten under uvejret. Men strålingsniveauet er uforandret, lyder det ifølge AFP fra værket.