Twitters svar til Melania Trump efter tale om cybermobning: »Start med at ændre din mands kodeord«

Torsdag proklamerede Melania Trump, at hun vil bekæmpe mobning på de sociale medier, hvis hun bliver USAs førstedame. En anelse ironisk, hvis man spørger alverdens Twitter-brugere.

Talen i Berwyn lidt uden for Philadelphia var Melania Trumps første siden det republikanske partikonvent i juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN

»Hvis Melania Trump ønsker at bekæmpe cybermobning på sociale medier, burde hun starte med at ændre kodeordet til sin mands Twitter-konto.«

Sådan skriver en af mange Twitter-brugere efter Melania Trump, der er gift med den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, bekendtgjorde, at hun vil bekæmpe mobning på de sociale medier, hvis hun bliver USAs førstedame.

Sproget på internettet er »blevet for ondskabsfuldt og for råt, særligt for børn og teenagere,« sagde Melania Trump ved et valgmøde i en forstad til Philadelphia torsdag.

Mærkesagen fik både politiske kommentatorer fra amerikanske medier og alverdens Twitter-brugere til at spærre øjnene op.

Udtalelsen synes nemlig lettere ironisk, eftersom Melania Trumps egen mand, Donald Trump, har fået massiv kritik for at være hård på Twitter.

»Så lige Melania Trrumps tale om at sætte en stopper for cybermobning. Super. Hun skulle starte med at få en skilsmisse,« skriver den amerikanske skuespiller og filminstruktør Albert Brooks.

»Har Melania Trump overhovedet mødt sin egen mand?« er spørgsmålet, der går igen mange steder på Twitter.

Alicia Machado er »ulækker« og »en fupmager«

Et af tilfældene, hvor Donald Trump har vist tænder på Twitter, var i september efter den første TV-debat mellem de to præsidentkandidater.

Hillary Clinton angreb i debatten Donald Trumps syn på kvinder og immigranter illustreret i form af den tidligere skønhedsdronning Alicia Machado, som Trump har kaldt »Miss Piggy« og frøken husholderske.

Efterfølgende rasede Donald Trump ud på Twitter, hvor han kaldte Alicia Machado for »ulækker« og »en fupmager«.

Donald Trump selv ser intet ironisk i sin kones tale. Efter Melania Trumps tale torsdag lagde han stolt et billede op på sin Twitter.

»Sidder og ser min smukke kone, Melania, tale om vores kærlighed til landet og til familie. Vi vil gøre jer alle sammen meget stolte,« skriver Donald Trump til billedet, hvor han sidder i sit fly og ser sin kones tale.