Twitter sætter advarsel på voldsforherligende Trump-tweet

Trump truer demonstranter i et tweet. Det strider mod reglerne hos Twitter, som nu advarer mod opslaget.

Censureringen af Trumps tweet er det seneste nye i en eskalerende konflikt mellem præsidenten og Twitter. Natten til fredag underskrev han et dekret, som giver mulighed for at ændre i en lov, der beskytter sociale medier. (Arkivfoto) Jonathan Ernst/Reuters Fold sammen
Læs mere

Twitter satte fredag en anmærkning på et tweet fra præsident Donald Trump, fordi det ifølge Twitter »glorificerer vold« og dermed forbryder sig mod tjenestens regler.

I tweetet truer præsident Trump med at sætte hæren ind i Minneapolis, hvor der de seneste dage har været demonstrationer, efter at en ubevæbnet sort mand mistede livet i politiets varetægt.

Trump skriver også i tweetet, at der kan blive åbnet ild mod demonstranterne.

Han citerer Miamis tidligere politichef Walter Headley, som i 1967 sagde: »When the looting starts, the shooting starts.«

Det kan løst oversættes til: »Når tyverierne begynder, begynder skyderierne.«

I den advarsel, som Twitter har sat på opslaget, står der, at tweetet "overtræder Twitter-reglerne om forherligelse af vold".

Tweetet er dog stadig tilgængeligt.

Trump tager i en reaktion på tweetet skarpt afstand fra Twitter og siger, at loven »Section 230« bør ophæves af Kongressen.

»Indtil da vil brugen af den blive begrænset,« skriver han.

Twitters beslutning om at anmærke præsidentens tweet er den seneste optrapning af en konflikt mellem mediet og Det Hvide Hus.

Natten til fredag underskrev Trump et præsidentielt dekret, som gør det muligt at ændre i loven, der beskytter sociale medier.

Det skete, efter at Twitter tidligere på ugen for første gang satte et faktatjek-mærkat på et opslag fra Trump angående brevstemmer, der blev stemplet som vildledende.

Trump vil enten skrotte eller ændre det pågældende kapitel i loven, »Section 230,« der fjerner de sociale mediers retlige immunitet. Denne immunitet beskytter dem mod at blive holdt ansvarlige for, hvad deres brugere skriver.

Præsidenten mener ifølge flere medier, at de sociale medier ikke længere er neutrale fora, men engagerer sig i politisk aktivisme.

Han beskylder samtidig Twitter for at påvirke det kommende præsidentvalg.

Twitter skriver selv, at man har »handlet for at forhindre andre i et blive inspireret til at begå voldelige handlinger.«

Det sociale medie har dog valgt ikke at slette det, fordi »det er vigtigt, at offentligheden stadig kan se det, da det er relevant for igangværende anliggender af offentlig betydning:«

/ritzau/