Tvivl om våbenhvile: 19 er dræbt under hårde kampe i Syrien

Kampe en række steder skaber tvivl om våbenhvile, der skulle bane vej for nødhjælp.

Foto: AMMAR SULEIMAN

Trods en våbenhvileaftale udkæmpes der søndag hårde kampe mellem det syriske regime og oprørere i udkanten af Syriens Ghouta-region, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium, Sohr.

»Under kampene i udkanten af det østlige Ghouta er mindst 13 soldater fra de regeringstro styrker blevet dræbt sammen med seks medlemmer fra oprørsgruppen Jaish al-Islam,« siger overvågningsgruppen.

Overvågningsgruppen, som har hovedkvarter i Storbritannien, har under krigen i Syrien løbende indhentet informationer om dræbte og sårede gennem en række forskellige netværk i regionen.

Der er også registreret flere andre brud på den våbenhvile, der lørdag aften dansk tid blev stemt igennem i FN's Sikkerhedsråd. Men det østlige Ghouta havde ifølge Sohr en rolig nat lørdag for første gang i en uge.

Men i Douma, som er den vigtigste by i Østghouta, vågnede befolkningen op til lyden af nye luftbombardementer og artilleriangreb. Det siger en korrespondent for det franske nyhedsbureau AFP.

»Siden fredag den 18. februar er mindst 520 dræbt under regimets angreb. Over 100 børn er blandt de dræbte,« siger overvågningsgruppen.

Iran siger, at angreb vil fortsætte mod »terrorister« i forstæder til Damaskus.

Men Syrien og Iran vil respektere våbenhvilen andre steder.

»Visse forstæder, der kontrolleres af terrorister, er ikke omfattet af våbenhvilen, og oprydningsaktioner vil fortsætte der,« siger general Mohammad Baqeri ifølge nyhedsbureauet Tasnim, der citeres af Reuters.

/ritzau/AFP