Tvivl om Mubaraks tilstand

Det er tidligere meldt ud, at den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak, er erklæret klinisk død af sine læger. Men det afkræfter flere kilder.

Hosni Mubarak er ifølge flere egyptiske medier i koma. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Der er tvivl om, hvorvidt den tidligere egyptiske diktator, Hosni Mubarak, er erklæret hjernedød efter et slagtilfælde eller ej.

Ifølge Reuters gik de første forlydender fra det egyptiske statslige nyhedsbureau MENA på, at Mubaraks læger havde informeret, at han var klinisk død. Det var angiveligt sket, efter at han blev overført til et militærhospital som følge af sit hjertestop i fængslet.

Det blev dog afvist af sikkerhedskilder, militærkilder og af Mubaraks advokat. De mener derimod, at ekspræsidentens tilstand er kritisk, at han er bevidstløs, og at han ligger i respirator.

Alle kilder bekræfter dog, at Mubarak tirsdag blev genoplivet efter slagtilfældet og nu er på hospitalet.

- Det er stadig for tidligt at sige, at han er klinisk død, siger den ene af kilderne til Reuters.

84-årige Mubarak blev sendt bag tremmer resten af livet 2. juni for at have dræbt pro-demokratiske demonstranter sidste år. I 30 år styrede han Egypten, indtil han sidste år blev væltet under Det Arabiske Forår.Han har over længere tid lidt af sundhedsmæssige problemer.

Forlydenderne om hans kliniske død kommer oven i spændingerne omkring valget af en ny, civil præsident. Mubaraks islamiske modstandere i Det Muslimske Broderskab siger, at deres kandidat er kommet ud af valget som sejrherre i weekenden mod Mubaraks tidligere premierminister. Men resultatet er endnu ukendt.