TV-præsidenter er langt mere populære end Obama

Barack Obama er langt mindre populær blandt amerikanerne end en række præsidenter og politikere fra TV-universet. Blandt andet er House of Cards’ Frank Underwood mere populær end Obama.

Kevin Spacey spiller magtsyg, amerikansk toppolitiker i Netflix-serien House of Cards. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix

En række amerikanske præsidenter og politikere kendt fra film og TV-serier giver præsident Obama baghjul, når det handler om popularitet. Det viser en måling fra Reuters-Ipsos.

46 procent af de adspurgte amerikanere opfatter Barack Obama positivt, viser målingen, mens mere end halvdelen dermed dumper præsidenten.

David Palmer, der er præsident i TV-serien »24 timer«, er lysår foran den amerikanske præsident. 89 procent har en positiv opfattelse af Palmer, der spilles af Dennis Haysbert.

Martin Sheen som præsident Jed Bartlet i serien »The West Wing« vurderes positivt af 82 procent.

Selv politikeren Frank Underwood, der bruger tvivlsomme metoder i sin stræben efter magt i »House of Cards«, får bedre skudsmål end Obama. 57 procent har en positiv opfattelse af Kevin Spaceys Underwood-figur.

Det er ikke særlig sandsynligt, at en virkelig præsidentkandidat kan opnå samme skyhøje popularitetstal som TV-præsidenterne. Det forklarer historiker Tevi Troy til Reuters.

Han peger på, at så snart der sættes et partimærkat på præsidentkandidaten, vil stort set det halve USA få en negativ opfattelse af vedkommende.

Præsident Obama behøver dog ikke fortvivle helt over tallene. Målingen viser nemlig, at der mindst er én politiker, som han er mere populær end - og det er Ruslands præsident, Vladimir Putin, som 24 procent har en positiv opfattelse af.