Tv-kanal offentliggør optagelse af snigmord på nordkoreaner

Japanske Fuji TV har offentliggjort det, der angiveligt er drabet på halvbroren til Nordkoreas leder.

Malaysiske aviser har været fyldt med sagen, hvor nordkoreanske Kim Jong-nam blev dræbt i Kuala Lumpur. Scanpix/Mohd Rasfan
Læs mere
Fold sammen

En videooptagelse af mordet på Kim Jong-nam, halvbroren til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er angiveligt dukket op.

Det er den japanske tv-station Fuji TV, der mandag har offentliggjort videoen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De grynede billeder fra lufthavnen viser attentatet fra to forskellige vinkler. En kvinde klædt i hvidt tager Jong-nam i ansigtet bagfra, hvorefter hun flygter fra stedet.

Jong-nam kontakter efterfølgende politibetjente i lufthavnen. Han dingler tydeligt forvirret rundt og tager sig til ansigtet.

Den skaldede, midaldrende mand blev efterfølgende kørt mod et hospital.

Han døde, kort tid efter at han var blevet angrebet af de to kvinder i afgangshallen i Kuala Lumpur International Airport.

Nordkoreaneren var på vej fra Malaysia til Macau, da angrebet fandt sted.

Malaysisk politi har tilbageholdt fire mistænkte. Og myndighederne i landet jagter yderligere fire nordkoreanere, der forlod landet på dagen, hvor attentatet fandt sted.

Hverken politi eller myndigheder har verificeret tv-billederne. På et pressemøde søndag sagde politiet, at offeret havde beklaget sig til lufthavnens betjente over, at en "væske var blevet tørret af i hans ansigt".

Drabet har sat gang i en diplomatisk krise mellem Nordkorea og Malaysia. Førstnævnte har insisteret på, at der ikke bliver foretaget en obduktion i Malaysia, men at liget bliver overgivet til Nordkorea med det samme.

Kilder fra både den sydkoreanske og amerikanske regering mener, at de to kvinder, der omtales som "agenter", udførte drabet på vegne af styret i Nordkorea. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/