TV 2-vært var 15 meter fra tragedien: Det længste splitsekund, jeg har oplevet i mit liv

Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto

En festlig aften endte tragisk og brutalt i den franske storby Nice, da en større lastbil bragede ind i en menneskemængde midt under fejringen af den franske nationaldag.

Blot 15 meter fra det sted, hvor påkørslen skete, stod den kendte TV 2-sportsvært Thomas Kristensen og overværede tragedien.

»Jeg stod sammen med min familie og nød fyrværkeriet og feststemningen. Pludselig - samtidig med fyrværkeriet - lyder der et brag. Jeg ser en lastbil køre gennem menneskeforsamlingen. Det splitsekund er et af de længste, jeg længe har oplevet i mit liv,« lyder det fra en chokeret Thomas Kristensen til TV 2 News.

»Lastbilen kommer udefra og kører ind i det afspærrede område, hvor der var tusindvis af mennesker. Den speeder op og kører lige ind i menneskemængden. Det var helt bevidst,« siger han.

»Der bliver råbt bombeangreb, og alle går i panik. Vi løber og bliver ved med at løbe i retning mod vores bil. Folk græd. Nogle råbte, nogle skrev hjem, andre var helt forstenet.«

Thomas Kristensen har tilbragt den seneste måneds tid i Frankrig i forbindelse med dækningen af EM-slutrunden.

»Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig utilpas eller usikker i Frankrig. Jeg har ikke i et enkelt sekund tænkt på, at der kunne ske noget,« siger han.

Thomas Kristensen og hans familie slap fra ulykken og befinder sig nu 15 kilometer væk fra promenaden, hvor angrebet skete.

I skrivende stund meldes der om op til 30 dræbte og over 100 sårede, men begge tal forventes at stige.