TV 2-redaktør sygemelder sig efter hård kritik af falsk historie

TV 2s redaktør Ulla Østergaard er sygemeldt efter lang tids kritik af TV 2. Tv-stationen valgte at bringe en ubekræftet historie op til det grønlandske valg. Historien viste sig at være forkert.

TV 2s Ulla Østergaard har valgt at sygemelde sig efter hård kritik for en historie om den grønlandske landsstyreformand, Múte B. Egede. Arkivfoto: Christian Klindt Solbeck/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter lang tids hård kritik meddeler TV 2, at redaktør Ulla Østergaard nu er sygemeldt.

Hun spillede en nøglerolle i en historie om det grønlandske valg, som TV 2 er blevet voldsomt kritiseret for.

Historien handlede om formand for partiet Inuit Ataqatigiit (IA) Múte B. Egede, som i en TV 2-artikel få dage inden det grønlandske valg blev anklaget for at skulle have haft privatøkonomisk vinding ved egne politiske beslutninger. Múte B. Egede blev ikke på forhånd forelagt kritikken.

Anklagerne om magtmisbrug viste sig efterfølgende at være falske, og TV 2 har siden trukket historien tilbage og beklaget fejlen efter en række artikler i Ekstra Bladet.

Ulla Østergaards sygemeldingen sker, efter at Berlingske i går kunne bringe en artikel, hvor Múte B. Egede sætter ord på TV 2s håndtering, som han beskylder for at have været med til at undergrave det grønlandske demokrati.

»Jeg kan ikke udlægge det anderledes. Det kommer fire dage før det grønlandske valg. På et belejligt tidspunkt, når slutspurten er i gang. Jeg kan kun se, at det er en plantet historie, der har til hensigt at påvirke valget,« forklarede Múte B. Egede til Berlingske

Medarbejderne på TV 2 News har modtaget en e-mail, hvor det fremgår, at Ulla Østergaard er blevet sygemeldt. Det skriver B.T., og det har TV 2 bekræftet over for Berlingske. TV 2 har også bekræftet, at den redaktør, der er tale om i mailen, er Ulla Østergaard.

Af mailen fremgår det, at Ulla Østergaard er meget berørt af den massive medieomtale, som afsløringerne af den falske TV 2-historie har medført.

Nyhedsdirektør på TV 2 Ulla Pors har ikke ønsket at kommentere sagen.