Tusindvis flygter fra grænsekonflikt i Kashmir

Omkring 6.000 civile er flygtet fra deres hjem i det indisk-kontrollerede område i Kashmir. Der rapporteres om intens beskydning langs grænsen mellem Indien og Pakistan.

Det spidser til i den omstridte grænseregion Kashmir, hvor sammenstød mellem Pakistan og Indien sender flere tusind på flugt. Det skriver The Guardian.

Der rapporteres om beskydning langs den 124 kilometer grænsestrækning, og kampene er nu også flyttet til civile områder. Det fik mandag aften omkring 6.000 civile i det indisk-kontrollerede område til at flygte fra deres hjem. Sidste uge flygtede 4.000.

Spændingen mellem de to atombevæbnede stater er steget, efter den indiske premierminister, Narendra Modi, afblæste fredsforhandlinger i august. Siden oktober har der med mellemrum været sammenstød ved grænsen, og i den forløbne uge er mindst ti indiske og pakistanske soldater samt civile blevet dræbt i kampe.

En 54-årig mand fra landsbyen Sherpur fortæller, at der er krigslignende tilstande i området:

»Pakistanske tropper bruger langtrækkende våben. Det er første gang, vi har set sådan en intens beskydning,« siger han ifølge The Guardian.

Konflikten intensiveres blot dage før den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, har planlagt besøg i Indien. Præsident Barack Obama har også planlagt et besøg senere på måneden. USA har i årevis forsøgt at presse de to stater til at etablere et bedre forhold til hinanden.

Tirsdag har indiske og pakistanske tropper igen udvekslet skud og sendt bomber over grænsen, rapporterer indiske grænsevagter.

Pakistan har ikke umiddelbart været tilgængelig for en kommentar til situationen, men de to parter, som har udkæmpet to krige om Kashmir, giver hinanden ansvaret for, at konflikten er eskaleret.