Tusindvis af tyskere demonstrerer mod indvandring

Store demonstrationer i flere tyske storbyer mod islamiseringen af Vesten. Bystyret i Köln har slukket lyset i bymidten i sympati med moddemonstranterne.

TYSKLAND: Mandags-demonstrationerne i Tyskland mod det, der kaldes islamiseringen af Europa, blev mandag aften mødt af moddemonstrationer, skriver BBC og nyhedskanalen Deutsche Welle.

Demonstrationerne blev oprindeligt startet af den anti-islamiske bevægelse PEGIDA, der kan oversættes med »Patrotiske Europæere mod Islamisering af Vesten«, i byen Dresden, men har siden spredt sig ud over Tyskland, hvor titusinder har været på gaderne.

Sidste måned samlede »PEGIDA«-demonstrationen i byen 17.000 deltagere.

Denne første mandag i 2015 meldes der så om flere moddemonstrationer.

I Köln har myndighederne i sympati med moddemonstranterne valgt at mørklægge broerne over Rhinen og flere offentlige bygninger, og i Dresden valgte Folkevognsfabrikkerne også at mørklægge deres anlæg for at markere, at de står for et frit og åbent demokratisk samfund, som det ifølge BBC siges.

Tysklands kansler, Angela Markel, tog i sin nytårstale afstand fra PEGIDA og kaldte blandt andet bevægelsens ledere for mennesker med »had i hjertet«.

Også i Stuttgart tog borgmesteren Fritz Kuhn mandag til genmæle mod den anti-islamiske bevægelse og udtrykte glæde og stolthed over det store antal moddemonstranter med ordene:

»Flygtninge er velkomne i Stuttgart!«