Tusindvis af Sarah Palins mails offentliggøres i dag

24.000 mails fra hendes tid som guvernør slippes ud til medierne.

24.000 sider e-mails fra Sarah Palins tid som guvernør i Alaska er blevet offentliggjort.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Gary Hershon/Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mon der er nogen, der får røde ører i dag?

Alaska offentliggør i dag mere end 24.000 e-mails fra Sarah Palins første to år som guvernør - tre år efter, at amerikanske medier søgte indsigt i den kontroversielle politikers elektroniske korrespondance, og sagen har efterhånden nået niveau af national interesse i USA.

Mediernes interesse for de mange e-mails begyndte allerede forud for valgkampen i 2008, hvor Sarah Palin kom i spil til posten som vicepræsident, hvilket rettede forskellige borgergrupper og mediers opmærksomhed mod det forholdsvist ubeskrevne politiske blad.

Sarah Palin havde nemlig på daværende tidspunkt blot en enkelt periode som guvernør i Alaska og som borgmester i en lille by under vesten. At de elektroniske dokumenter først når offentligheden nu, tilskrives efter sigende deres enorme mængde.

24.000 ark i papkasser

CNN, og andre medier, der har søgt om indsigt i Sarah Palins korrespondance, modtog i sidste uge en e-mail fra den nuværende guvernørs kontor om, at frigivelsen af de mange dokumenter var på vej. Af juridiske årsager bliver 2.275 sider af korrespondancen ikke frigivet, oplyser Linda Perez, adm. direktør for Alaskas guvernør Sean Parnell.

De e-mails, der bliver frigivet til medierne, bliver udleveret i store stakke printede papirer, der fylder seks hele kasser, som medierne kan afhente i den lille by Juneau. Mediernes store interesse betyder, at flere har valgt at tage vejen til byen, selvom den kun er tilgængelig med båd eller fly.

Tilbage står spørgsmålet om, hvad medierne så kan forvente at finde, i de mange e-mails.

- Hver en sten er vendt

I materialet, der strækker sig over perioden fra december 2006 til september 2008, optræder både private såvel som arbejdsrelaterede emner, hvilket dog ikke afskrækker Sarah Palin. Hun har udtalt i et interview med Fox News, at "hver eneste sten" der kan dække over en afsløring i Palin-familiens familieliv "allerede er blevet vendt".

Hun medgiver dog, at "mange af disse e-mails naturligvis ikke er beregnet til offentligheden" og at visse af dem måske vil blive taget "ud af kontekst", hvorfor det ifølge Sarah Palin vil være svært for medierne at gennemskue, hvad der egentlig er tale om i de pågældende e-mails.

Mængden af e-mails har presset medierne til kreative løsninger. The Washington Post har for eksempel efterlyst 100 læsere, der kan hjælpe med at gennemgå og analysere Sarah Palins indbakke for historier af interesse.